Friday, 15 April 2016

NASI ARAB KUANTAN,SEDAP DAN MURAH

السلام عليكم

siapa tak pernah makan nasi arab? wohoo kesiann. kenapa tak pernah? tak minat atau xde duit? haaha gurau jer. jgn ambil hati okay,nanti kesian bakal suamiku xleh nak curi hati sebab awak da ambil hati saya. haha

hari ni tergerak hati nak share 1 kedai makan nasi arab yang sedap pon sedap. kuantiti pon banyak memang kenyang. yang tong kecik tu boleh kongsi. hah ape lagi? harga. yezza. ini yang paling best ni. kriteria sedap,portion memang dah tiptop. harga pon tiptop gak.

bukan tiptop mahal taw tapi tiptop berbaloi baloi! berapa mira? aku nak bawak sekampung p makan ni.

jangan terkejut yer kalau aku gtaw ni.

1 pinggan rm5.50 jer. yer. rm lima hinggit lima phulohh shen jer awak. bukan lima belash yinggit. no no..

hanya rm11 ko dah boleh melantak 2 pinggan sorang tapi aku komfem perut ko bocor lepas tu sebab loaded sgt.


dengan hanya rm5.50,kau akan dapat
- nasi kabsah/ mandi- BANYAK
-ayam- besar
-sambal-boleh tambah
-kuah ape ntah



kalau kat luar rm5.00 tu harga ayam je. tak pon harga nasi. 1 set paling murah pon aku rasa rm9.90. kalau ko p kedai hok femes amos tu mau rm20++ padahal kuantiti sama jer.

trust me,ko takkan jumpa harga ni kat tempat lain. haha kalau ada pon once in a blue moon.

kat mana ni???? nak pergii..

ok lek lek p solat dulu..

tempat dia di cafe mahallah fatimah UIA KUANTANg ler.

tahu tak kat mana? hah guna waze cepat. search mahallah fatimah azzahra uia kuantan.

then pergi kat kafe dia. oh ye,time nak masuk tu,aku tak sure la korang boleh masuk ke tak. biasanya orang luar tak boleh masuk. ok letsay tak leh masuk. haha padan muka. p makan tempat lainnn.


gurau jer. jgn marah.. ok letsay tak boleh. try tactic ni,cakap nak jumpa/ambil sedara,. ala sesekali 'kencing' apa salahnya. cam tak biasa plak aihh.

kalau taktik ni tak berjaya,boleh roger aku. aku boleh tolong belikan. ko tunggu je lah kat depan pakgad tu. nak upah okay. penat ni p beli utk ko. haha

tak pe ke aku promote ni?? haha eh jangan sebarkan sangat taw. aku share sebab nak tolong bisness orang jer. yelah,,kita kan sama2 sedara. kenala saling menolong. lagipon akak n abang yang jual nasi arab tu ex uia.

oh ye,cakap pasal akak n abang tu. dorang married taw and yg coolnya suami dia memang orang arab. so ko patot bangga sebab makan hasil masakan orang arab wooo. hihi


ok lah itu jer. aku ada bertimbun soalan assignment calculus nak disiapkan.next week exam ungs. doakan kami.. thankz baca. lain kali baca lagi

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...