SHOPPING BUKU DISINI

Wednesday, 18 May 2016

Fussy Customer #1

السلام عليكم
post ni sesuai utk seller sebenarnya. lagi2 seller yang part time cam aku . yang tak menghadap laptop/fon 24jam.

 contoh2 ayat buyer yang fussy a.k.a cerewet tak kena tempat.


1-" sis, tolong respon cepat! saya nak beli ni"- cust x sabar
2-" sis, kenapa susah sgt nak reply cepat?"- cust x sabar 2
3-" sis, kenapa taknak bagi no whatsapp? order kat page ni lambat la" - cust yg sllu bli on9
4-" sis, nak berniaga ke tak?" - cust kurang diajor
5-" sis, saya nak barang yang saya beli ni sampai sebelum jumaat" - cust ingt dia kingkong
6-" sis, macamana ni? barang tak sampai lagi, esok dah majlis" -cust cerdik 1
7-"sis, majlis dah lepas, tapi saya tak dapat lagi barang saya, saya nak refund!" -cust padanmuka 1
8-" sis, ingat berkat ke berniaga macam ni? saya nak mintak refund jugak! saya tak halalkan duit yang sis dapat" p/s: baju yang dia dapat sempurna cuma lambat sampai jer. -cust kuar fatwa
9-" sis.. sis tipu saya ke? kenapa saya cek no tracking, keluar not found?"- cust cerdik 2
10-" sis, tolong update stok!" - cust pemalas
11-" sis, haritu cakap baju ni ada, kenapa tak cakap baju ni dah habis sebelum saya bankin?" - cust ingt dia sorang je cust.
12-" sis, kenapa baju yang saya dapat lain dari gambar? sis tipu ke?" - cust firsttime beli on9 kot
13-" sis cakap dah pos semalam, tapi kenapa saya cek barang baru pos harini?" - cust 'cerdik'


ok ayat kat atas ni antara ayat yang selalu aku dapat sepanjang aku berniaga. ada lagi ayat lain tapi tak ingat dah.

ok so aku nak share jawapan yang sesuai as seller utk balas ayat diatas dengan penuh berhikmah. inshaAllah nanti aku update post ni. so korang yang dah baca post ni, bolehlah agak2 jawapan apa nak diberi kalau buyer bagi ayat kat atas ni. dipersilakan utk komen.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...