SHOPPING BUKU DISINI

Saturday, 14 May 2016

STUDY CIRCLE 2

السلام عليكم

alhamdulillah sebentar tadi aku n kengkawan baru je sudah quiz(final exam) study circle. lega bila dah habis. tak cuak pon nak quiz sc ni sebab dah boleh agak soalan camne. menurut pengalaman lalu(study circle 1). soalan quiz memang tak terjangka dan even kau study. tak bermaksud ko boleh jawab. haha



so aku ambil pengajaran dari situ. kalau nak exam study circle mohon jangan study bagai nak rak sebab biasanya dia tanya soalan basic jer. and honestly quiz study circle 2 lagi senang dari quiz study circle 1. nak tahu apa soalan yang senang giler bhaii?? iaittuuuuu. surah alfatihah ada berapa ayat? yang mana satu bukan maksud surah alfatihah? see? senang kann. hihi. dua ni je la yang senang. yang lain tu biasa2 jer. haha ok aku dah bagi soalan bocor tu. haha. setakat soalan senang camni,tak yah nak bocor sangatlaaa kannn.

Ok utk yang nak jugak study. korang study hadis jer k. fahamkan hadis ni pasal apa, apa tema hadis tu. tak yah hafal maksud sebab kat soalan tu nanti dia bagi siap2 hadis and maksud. korang kena tahu hadis tu pasal apa n tema. tengok tu. aku ulang balik ayat sama. haha


pasal pengurusan jenazah plak. soalan dia sangat2 simple. takdenya dia nak tanya, berapa helai kain kafan wanita? apa peralatan yang digunakan utk mandi mayat? apakah jenama kapur barus yang terbaru??  takdenya soalan camtu. semuanya soalan yang basic. serious wehhh sangat2 basic. macam, kalau orang mati, kita kena buat apa? mandi dulu or solatkan dulu? hah lebih kurang camtu laa. hihi.


so far,study circle ni. dari zaman cfs lagi aku buat perangai. iaitu hafal tak habis. skip ibdah kem. lol betul. hmmm,entah lah. kursus pengurusan jenazah(ibadah kem) tu aku pergi cumanya aku pergi sekerat jer sebab kena balik. tak tahulah aku diconsider tak datang or camne. hope kak tirah consider aku datang sebab aku manage utk datang okayyyy.

itu jer. overall, aku hepi je sc ni. sebab tak stress pon. kak tirah pon sempoi2 jer. supposely sesi 3 jam. kadang setengah jam jer. bagus ke bagus? hihi nice kak tirah sebab tak skema. aku pon dulu time jadi fasi, mana skema. kau nak makan time sc kau makan lah. silap2 aku pon join makan sekali. haha. time aku conduct sc dulu, siap buat kat luar kampus lagi. siap pergi berjimba lagi. hah amek kauuu dapat akak fasi cam aku ni. muahaha.

itu je lah. next paper selasa ni iaitu ungs. carry mark ok cumaaaa. banyak giler nak kena faham.faham yer, bukan hafal hihi.

all the best koranggg

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...