SHOPPING BUKU DISINI

Tuesday, 17 May 2016

UNGS 2040K

السلام عليكم

Alhamdulillah selesai sudah paper pertamaku. ecehh perlu ka hapdet mira oii??

haha perlu laa. nanti junior nak baca.




so utk bakal  junior, nanti korang tahu jugak bahawasanya korang kena ambil 3 paper subjek ni iaitu UNGS 2030,2040,2050. dan K kat belakang tu stand for kuantang.

so far utk UNGS 2040k ni, banyak sentuh pasal islamic civilization, muslim scholars dan paling penting sekali ialah knowledge.

utk budak biotech, a.k.a budak KOS. kalau ada rezeki, korang akan dapat belajar dengan Prof Razak. weehuu. best taw prof ni. Komfirm tak mengantuk. heh ini bukan propa tapi kenyataan.

prof ni sangat sempoi. serious wehh nak cerita lelebih cam tak best. so ape lagi, applylah kos biotech, marine or plant scn yer

Lepas habis exam tadi, masing2 mengucapkan lafaz syukur sebab masuk soalan spot. aku?? syukurkah aku?? haha. of koz lahh. walaupon sebenarnya aku still keliru soalan exam tadi susah ke senang?  memanglah aku jawab penuh tapiii. betul ke jawapan aku tu?? Ok betul ke salah hanya Allah yang tahu. so job aku skrg ialah Tawakkal je la ea mira oi. kau dah bagi dah pon paper tu. kalau tak lepas, repeat lah. isk3 mohon dijauhkannn..

Ok adik2, nasihat akakmu ini, pleaseee. kalau dapat soalan spot, pleaseee baca dan hayati soalan spot tu. hmm. ingatkan zaman spm je ada soalan spot ni. rupanya skrg pon ada. opss..


aku tak tahu la u lain sama ke idok. tapi uia ni, memang jaga giler soalan exam. paling latest soalan yang student boleh access ialah tahun 2011. lama tuu. so nampak tak kat situ, memang tak de chan lah ko nak tahu soalan past year. pandai2lah hiduppp. haha.

last but not least, pleasee jangan hafal sebijik2. sebab dalam soalan nanti, memang dia akan buat ko keliru sikit padahal jawapannya kau dah tahu. So kau kena faham apa yang ko hafal. faham ke tak ni. sebab tu aku malas nak hafal semua sebab nanti time exam aku pening nak muntahkan yang mana. So aku faham point je, huraian nanti pandai2 lah aku goreng. tapi nak goreng pon kena ada bahan sampingan . hihi. oh ye, jgn lupa masukkan ayat alquran or hadith. masukkan je memana yang rasa cam kena. kalau pasal knowledge. of kozlah kena masukkan surah al-alaq yang iqra' .....


Sekian laporan paper UNGS 2040k . doakan aku dan kengkawan mendapat full mark. amboi over nau nak full mark. pleasee, doakan kami. terima kasih :)


p/s: otw move on to next paper iaitu BM dan biochem


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...