SHOPPING BUKU DISINI

Monday, 23 May 2016

Welcome to UIA, adik2 batch 98 Maarif

السلام عليكم

Sempena result UPU yang telah pon keluar. Tak pasti bila keluar. Tiba-tiba group whatsapp Maarif- Uia yang selama ni sunyi sepi tetiba haru. mujur hp tak hang.



Ramai jugak rupanya yang dapat UIA. dan yang hebatnya, Smaam kan skrg dah ada aliran sains. so bebudak pon ada la yang dapat kos sains kat UIA ni.kalau tak, sampai batch aku jer yang xde kos sains. tapi bebudak yang eager nak belajar sains, terpaksalah berpindah sekolah. tapii, jangan risau wahai pengetuaku a.k.a mudhir. walaupon kiteorang dah tinggal sekolah selepas 3 tahun kat situ, kami tak pernah lupa pengorbanan cikgu mentarbiyah kami untuk menjadi manusia berguna. Malah kami bangga kerana pernah bersekolah disitu. adik2ku, utk yang akan degree di kuantan, tolong sangat2, jgn tukar kos. Jom imarahkan uia kuantan dengan kehadiran pelajar maarif. sekarang ni, dak maarif yang ada kat uia kuantan ni cuma aku dan hannah. nasiblah aku tukar kos. kalau tak, aku pon kat gombak. So jomlaaa. nk wat gathering baru best sbb ramai. takkan aku n hannah jer. haha lagipon hannah bz, bakal doctor kann.. hihi .. hannah nanti aku nak kau jadi doctor aku time aku deliver taw. hihi.

kembali kepada topik. Tahniah adik-adikku sayang kerana mendapat tempat di asasi UIA. ada yang asasi BI, engineering, malah asasi pergigian pon ada. wow, hebat sungguh adik-adikku sayang. Maafkan adinda. eh adinda ke kakanda? Kakanda rasanya. haha. Maafkan daku kerana tidak mengenalimu semua. Kerana kakakmu ini telah meninggalkan kalian sewaktu kalian masih 'bayi' di Smaam. Serious weh time nak pindah tu, tetiba rasa cam.. takkkk nakkkkk pindahh. nak stay, amik akaun pon akaun lah aku redha. tapi Allah telah menetapkan segalanya. Aku terpaksa berpindah ke tempat yg lebih baik iaitu SAMTISH. hanya Allah yang tahu.. rupanya di SAMTISH aku ditarbiyah semula untuk memperbetulkan niat aku. Hasilnya sampai sekarang. muahaha ayat cam apa.


Ok actually aku dah buat pesanan khas utk adik2 ni. ada kat SINI. 

itu jer. aku tahu takkan ada 1 pon adik2 aku yang baca post ni kerana kau tidak follow blog kakakmu ini. tidak mengapa wahai adikku. izinkan aku syok sendiri.  muahahaha malunyaa. arghh tak kisahlah. at least nanti kau(adik2) tak de alasan utk cakap kakak tak payung(bgi nasihat). ni akak dah bagi ko yang tak baca sapa suruh. haha.

last but not least, im proudly to be Maarifians! siyes weh bangga giler kott. adik2 aku semua tak dapat sekolah sini even si athirah tu result 5a and mumtaz psra. see? Maarif hanya untuk insan terpilih sahaja. BUMI tarbiyah. Sekian..

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...