Tuesday, 9 August 2016

BUKU SECONDHAND MURAH 2016

السلام عليكم







Terma dan syarat

1.       Harga adalah KEKAL dan tawar menawar adalah DILARANG
2.       Sila rujuk senarai harga. Kondition buku rata2 adalah 9-10/10. Ada yang masih berbalut(new).
3.       Jika SETUJU dengan harga yang diberikan, sila emel, nama, alamat, no fon dan buku yang ingin dibeli ke prelovedbymiray@gmail.com dengan tajuk BELI BUKU. Emel anda akan dibalas dalam masa 42h.
4.       Bagi pembelian 2kg kebawah, pengeposan guna pos laju. Bagi 2kg keatas, pengeposan guna pos domestic(murah sikit drpd pos laju).
5.       Perkhidmatan POS DAFTAR tidak ditawarkan.
6.       Bermula 22/8, pengeposan dilakukan setiap JUMAAT ATAU SABTU.(bergantung keadaan).
7.       Jika kami mendapat semula parcel yang telah dipos disebabkan kecuaian pembeli yang tidak peka mengenai keberadan parcel, pembeli WAJIB membayar semula kos pos.
8.       TIADA COD,SELFPICKUP.
-NO SWAP





-

Ok kat bawah ni list buku beserta harga. Kalau korang nak tengok pic buku ni satu-satu, boleh ke ig @prelovedbymiray.







ULASAN penjual:


kalau korang perasan, ada buku yang harga giler takmasuk akal. Antaranya buku le gardenia. Itu bukan typo taw. Rm199 tu. Memang betul. Yang sebenarnya aku tak ingin jual pun buku tu sebab sayang sangat2. Lagipun buku tu dah xde jual kat pasaran n memang sangat2 susah nak dapatkan. Senang cerita aku x nak jual pun sebenarnya tapi nak masukkan jugak dalam koleksi preloved aku n aku tahu takkan ada orang nak beli dengan harga tu. Betul ke betul? Weh tak yah beli taw buku rm199 tu. Membazir jer. Haha.

based on terma dan syarat, harga kekal dan tak leh tawar menawar. sebab apa? sebab sesetengah korang ni melampau2 dalam tawar menawar, aku dah bagi harga rm15. nak mintak kurang jadi rm10 dengan alasan buku secondhand jer pun apehal nak jual mahal2. in fact,buku tu harga asal rm25-30.

so kalau rasa harga yang aku letak tu mahal ke apa. tak yah beli. g beli kat orang lain yang jual murah. aku tak kisah pun. sebab aku letak harga tu sesuai dengan kondisi buku tu. kalau buku tu rm7, adelah sebabnya aku letak harga tu.


Kalau berminat nak beli, sila emel ke prelovedbymiray@gmail.com. Aku hanya terima pembelian melalui emel sahaja yer. No whatsapp no telegram no wechat no call no sms n no no no. EMEL ONLY!

NI GUIDE LINE:

tengok gambar di ig/instagram- @prelovedbymiray
order di - prelovedbymiray@gmai.com
SILA BACA TERMA DAN SYARAT BERULANG KALI SAMPAI FAHAM.

kalau boleh aku nak urusan muamalat smooth jer. 





No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^