Tuesday, 9 August 2016

CARA CEK XIAOMI ORI

untuk yang beli fon xiaomi selain daripada laman web. mesti akan ada rasa ragu-ragu sama ada hp tersebut ori set atau pun ap set.



Yep perbezaan ketara ap dan ori set ialah WARRANTY. tapi masalahnya, selagi fon tu tak buat hal, takkan terbukti warranty tu applicable or not. maksud aku is, kalau ko beli hp(xiaomi) kat kedai dan seller tu kabo warranty xioami. tapi tup2 bila hp wat hal n ko g xioami centre utk repair, centre kabo fon ko tu ap set sbb warranty seller. eh jap, tadi seller kabo hp yang ko beli tu warranty xiaomi. ni mana 1 betul ni.

Manusia dan menipu tidak dapat dipisahkan. maka dengan kehadiran robot(skema n xleh tipu melainkan bermasalah) ni boleh setelkan keraguan kau.

tips ni. aku ambil dari grup remi. 


Guys, kindly download the latest Mi verification apk from the link provided
https://drive.google.com/file/d/0B2qJFgBtdRjhQW0wQlhoOVo0dlU/view?usp=sharing atau KLIK SINI  . - DONLOAD KAT FON TAW, BUKAN KAT LAPTOP. 


How to do:

1) Download and launch the app from the link provided
2) Then, go to https://jd.mi.com/ and scan the QR code via the app itself
3) Phone will start verification, and please wait for a while for scanning purpose
4) You will get the result showed on the PC itself



Please take note that all the results will appear on the WEBPAGE, not on the device...
This is the latest MI VERIFICATION


kalau kuar warna hijau- ori. warna lain, - ap 

selamat mencuba 

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...