Tuesday, 25 July 2017

3 sebab aku benci susu Farm Fresh!



[BACA SAMPAI HABIS]- terutamanya pencinta susu
alohaaa



Berhabuk dah blog ni, moh le aku
lap2 sikit.
 So hari ni nak share susu yang buat aku ketagih. btw aku meme pencinta susu segar.

First of all, pernah dengar tak susu segar jenama Farm Fresh? Hah untuk yang tak pernah dengar tu, BACA SINI utk kenal lebih lanjut.
Topik utama post ni ialah 3 sebab utama aku benci giler dengan susu ni.
oh ye, sebelum terlupa, aku nak fokus on 1 jenis susu je iaitu FULL CREAM MILK.
susu kedua yang aku suka minum selepas susu farm fresh ni ialah susu Goodday tapi sayangnya susu tu ada gula so xleh la minum selalu huhuhu. 

Ok kat bawah ni 3 main reason yang buat aku benci yakmatt kat susu full cream milk farm fresh. 


1.       1. Murah! 
Murah weh, 1 liter baru rm7.00. So 100mililiter baru rm0.70sen. habaq mai susu segar mana yang murah tahap giler macam ni. Mampu milik woi.
2.       2. Over sedap! 
Rasa dia pheww rasa macam minum fresh2 kat ladang lembu tu. Terasa jelas keenakan lemak susu yang penuh khasiat. Paling buat aku ketagih is rasa lemak2 susu tuuuuuuu lahaii dapnaa.
3.     3.  Takde gula 
walau sebutir dan tiada pengawet langsung! Inilah yang aku mahukan. Zero gula. Iyelah, nak tambah gula buat apa kalau susu je pun dah sedap lahaiiii enaknya. Susu segar jenama lain, kalau korang tengok kat nutrisi makanan mesti ada gula, banyak plak tu. Susu ni takde gula oii tapi rasa diaa pheww.

Untuk korang yang hari-hari minum susu tak pernah missed tu. Jom lah minum susu ni sebab korang akan dapat 100% manfaat daripada susu ni taw.

btw, farm fresh jugak ada keluarkan susu kurma, susu perisa coklat, cafe latte, yogurt and susu kambing. info lanjut REFER SINI 

p/s: sila tukar word benci diatas kepada 'suka gilerrrrr'. maaflah kalau tajuk ni menimbulkan kontroversi tapi matlamat aku hanya nak gitaw korang bahawasanya tiada susu lembu yang dpt menandingi kualiti susu farm fresh ni.  

sekian.. jangan lupa untuk try minum susu ni. dan nikmatilah keenakan dan manfaatnya. 


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^