Monday, 13 August 2018

PENGENALAN: PERTUBUHAN SUKARELAWAN MISI7


TAK KENAL MAKA TAK CINTA. TAK PERLU CINTA PUN TIDAK MENGAPA, ASALKAN SUKA DAN PERCAYA. TAK GITU?

Mesti kalian selalu tengok aku kemaskini post di facebook mengenai MISI7. Rasanya sudah tiba masanya aku memperkenalkan NGO ini. Masih beberapa tahun jagung di medan sukarelawan.


Siapa NGO MISI7?

Saturday, 19 May 2018

Salam Ramadhan Almubarak dari perantauan


Assalamualaikum kepada para pembaca blogku ini, yang baru pertama kali mahupun yang setia membaca dari sejak mula blog ini ditubuhkan.

Alhamdulillah, siapa sangka, tahun ni aku diberi peluang untuk berpuasa di perantauan. Tak pernah terfikir pun akan diberi peluang yang begitu berharga ini. Sebelum ni, paling jauh berpuasa pun, hanyalah di bumi Sabah, itu pun kerana mengikuti misi kemanusiaan di Pulau Banggi.


Monday, 26 February 2018

FULL GUIDELINE MEVLANA EXCHANGE PROGRAM

Assalamualaikum, post ni khusus Mira tulis untuk berkongsi dengan anda semua panduan penuh jika anda menyertai program pertukaran pelajar Mevlana. 

PENTING!
Informasi dibawah tidak tetap terutama harga, kemungkinan berubah setiap tahun. Dipersilakan beritahu Mira jika ada pertambahan/kesalahan maklumat.

nota: akan dikemaskini.


Monday, 19 February 2018

QNA MEP

Post ni khas mengenai QnA MEP. 

CARA KUMPUL DANA EXCHANGE STUDY DALAM MASA YANG SINGKAT

Dah baca ke pasal MEVLANA EXCHANGE PROGRAM?
kalau belum, KLIK SINI.

Aku tahu, tak semua yang dapat offer exchange study ni dapat scholarship. Tapi, kalau da berazam nak join, dapat scholarship ke x. itu bukan penghalang untuk korang reject tawaran ni. Sebab..

Bagi aku, duit no 2. Kalau ko betul-betul nak join exchange ni. Banyak je cara ko boleh kumpul duit walaupun ko tengah belajar. Contoh terdekat aku, my mum is a clerk and sole-breadwinner. tinggal kat high living city plak tu, Shah Alam. So faham2 je lah pendapatan acane kan. Tapi.. peduli ape aku. haha sebab? baca ayat 1st aku kat perenggan ni.
So, jgn bangkitkan alasan tak cukup duit. Try all these methods then u know. Ni antara cara yang boleh ko try utk raise fund your study.

Tuesday, 2 January 2018

ANY INQUIRY CAN SUBMIT HERE

Name

Email *

Message *