Monday, 26 February 2018

FULL GUIDELINE MEVLANA EXCHANGE PROGRAM

Assalamualaikum, post ni khusus Mira tulis untuk berkongsi dengan anda semua panduan penuh jika anda menyertai program pertukaran pelajar Mevlana. 

PENTING!
Informasi dibawah tidak tetap terutama harga, kemungkinan berubah setiap tahun. Dipersilakan beritahu Mira jika ada pertambahan/kesalahan maklumat.

nota: akan dikemaskini.


Monday, 19 February 2018

QNA MEP

Post ni khas mengenai QnA MEP. 

CARA KUMPUL DANA EXCHANGE STUDY DALAM MASA YANG SINGKAT

Dah baca ke pasal MEVLANA EXCHANGE PROGRAM?
kalau belum, KLIK SINI.

Aku tahu, tak semua yang dapat offer exchange study ni dapat scholarship. Tapi, kalau da berazam nak join, dapat scholarship ke x. itu bukan penghalang untuk korang reject tawaran ni. Sebab..

Bagi aku, duit no 2. Kalau ko betul-betul nak join exchange ni. Banyak je cara ko boleh kumpul duit walaupun ko tengah belajar. Contoh terdekat aku, my mum is a clerk and sole-breadwinner. tinggal kat high living city plak tu, Shah Alam. So faham2 je lah pendapatan acane kan. Tapi.. peduli ape aku. haha sebab? baca ayat 1st aku kat perenggan ni.
So, jgn bangkitkan alasan tak cukup duit. Try all these methods then u know. Ni antara cara yang boleh ko try utk raise fund your study.

ANY INQUIRY CAN SUBMIT HERE

Name

Email *

Message *