Wednesday, 31 October 2012

DARUL QURAN(part 4)

INTERVIEW REAL DARUL QURAN


assalamualaikum...
^___^

saat ini mira baru je lepas temuduga DQ n UIA kat DQ kuala kubu baru....
rasa2nya tahun ni sahaja,bilangan yang terpilih utk temuduga kat selangor semua sekali 150 orang..
satu malaysia semua sekali 800 orang tapi DQ nak 250 je rasanya la...
malam sebelum temuduga,dah try usha blog2 akak2 n abang2 yang dah p interview..macam2 peel ada..
kali ni mira nak share pengalaman mira interview DQ plak utk rujukan adik2 akan datang yang terpilih p interview...


Wednesday, 24 October 2012

DARUL QURAN (part 3)

 DEMAM DQ



semenjak dapat tahu dapat p temu duga DQ pada hari rabu depan...tetiba badan rasa seram sejuk,tekak dah mula sakit,hingus dah mula meleleh,temperature da mula meningkat sikit2..inilah yang dikatakan simptom2 takut ntah hape2 yang dialami oleh cik mira yang cuak tak habis2..mentang2 la ni temu duga pertama dalam seumur hidup...dengar cerita nanti kena speaking(biasalah tu kan kena interview), n nanti ada ujian bahasa arab...walaupun drpd sekolah rendah belajar bahasa arab tp still rse nervous....walau apa jua perasaan ku sekarang,yang penting kena cool bila sampai waktunya...yeahh...itu dia!!,...
selemah mana jua diri kita,jangan tunjuk kat orang yang kita ni lemah,biar diri kita ngan Allah je yang tahu...betol tak??kepala pon asyik pening...x taw la memikirkan spm atau rehat tak cukup...
aishhh....spm kena hadapi jugak walaubagaimanapun...yang penting hablu minaallah dan hablu minannas...
dan sebesar mana jua masalah ,anggaplah masalah tu kecil sebab kita ada ALLAH yang Maha Besar!!!!!!!!!!


Sunday, 7 October 2012

DARUL QURAN (part 1)

bagi sesiapa yang berminat untuk meneruskan pembelajaran di darul quran....
sila KLIK SINI untuk maklumat lanjut ...


Saturday, 6 October 2012

ku temui cinta - Nya..karya Dr. Farhan

assalamualaikum..nak promote sikit je...^__^
buat sesiapa yang masih belum mengenali Dr. Farhan Hadi ....
jom kita berkenalan dengan doktor muda yang berwawasan tinggi ini....
ermm,senanyer x de la kenal sangat..hehe..yang sy taw..
Dr. Farhan ni SUDAH BERKAHWIN dan mempunyai dua orang bidadari bersama isterinya yang juga merupakan novelis terkenal iaitu FATIMAH SYARHA...
ok so x nak cakap banyak..da baca belom novel2 mereka..
antara yang terhot



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...