Monday, 23 May 2016

Welcome to UIA, adik2 batch 98 Maarif

السلام عليكم

Sempena result UPU yang telah pon keluar. Tak pasti bila keluar. Tiba-tiba group whatsapp Maarif- Uia yang selama ni sunyi sepi tetiba haru. mujur hp tak hang.

Tuesday, 17 May 2016

Bukan tak kenal !

السلام عليكم

alkisah tadi aku kuor makan2 jap ngan mber kat bando disamping teman member aku ni nak beli beg plus barang2. aku pon nak beli barang2 jugak even dah nak cuti haha. barang2 nak masak kat bilik. duit dah short so kena jimat sikit. ini je cara paling jimat iaitu masak sendiri muahaha.

UNGS 2040K

السلام عليكم

Alhamdulillah selesai sudah paper pertamaku. ecehh perlu ka hapdet mira oii??

haha perlu laa. nanti junior nak baca.

Soalan Lazim CFS PJ/gambang

السلام عليكم

berikut merupakan soalan yang lazim ditanya. Jika soalan dan jawapan ini tidak menjawab soalan anda. Sila komen dan akan dijawab dalam post ini.

Monday, 16 May 2016

SELAMAT HARI GURU 2016

السلام عليكم

first of all, aku rasa masih belum terlambat untuk mengucapkan selamat hari guru umum buat guru di Malaysia dan khusus buat guru yang pernah mendidik aku dari alam bebudak sampailah dewasa kini.

Saturday, 14 May 2016

Susahnya nak jadi volunteer

السلام عليكم

menurut pengamatan aku.. susah jugak taw nak jadi volunteer lagi2 kalau yang best2 contohnya program di pedalaman kat taman negara, sabah, apatah lagi kalau misi ke luar negara seperti di indonesia,cambodia, thailand apatah lagi syria,jordan,mesir semua.

EVENT WAJIB DI UIA KUANTAN

السلام عليكم

setiap universiti mesti ada annual event kan... same goes to uia kuantan .

saja nak listkan. utk adik2 yang bakal masuk ke UIA kuantan ni .bolehlah aim nak jadi komiti utk event yang mana yer. hihi

STUDY CIRCLE 2

السلام عليكم

alhamdulillah sebentar tadi aku n kengkawan baru je sudah quiz(final exam) study circle. lega bila dah habis. tak cuak pon nak quiz sc ni sebab dah boleh agak soalan camne. menurut pengalaman lalu(study circle 1). soalan quiz memang tak terjangka dan even kau study. tak bermaksud ko boleh jawab. haha

Wednesday, 4 May 2016

Mood Republik Kuantan,best ke?

السلام عليكم

MOOD REPUBLIK

Assalamualaikum, Alhamdulillah selesai sudah MR Kuantan. This is my first time buat part time kat sini. Haha. Best giler siot. Haha.
Ramai la mber Tanya macam mana kerja? Best tak? Dan paling common question is BERAPA GAJI??? Haha mesti nak tahu kannn. Ade laa,jom kerja sama2 puasa ni nanti baru aku bagitahuu. haha.
kat sini aku nak share perasaan aku sepanjang event ni. ni first time,so sorry la kalu ayat cam jakun makun sikit. biasa laaa kann. nanti second time da tak semangat camni kott. hah