Saturday, 14 September 2019

11 SIMBOL KECEMASAN YANG ADA PADA KERETA


Sebagai seorang pemandu berhemah maka haruslah untuk anda mengetahui sekurangnya 11 simbol kecemasan yang ada pada kereta anda. Terutamanya pemandu wanita berseorangan. 

Jom baca. 

10 TANDA DIA JODOH KITA


Allah beri jodoh yang kita ‘PERLU’, bukan yang kita ‘MAHU’!

Kalau betul dia jodoh kau, Allah pasti akan gerakkan hati kedua-duanya untuk bersama wey!

Ini 10 tanda dia akan menjadi jodohmu!


TIPS CARA SUSUN SIJIL SEBELUM TEMUDUGA

Assalamualaikum, jika anda membaca post ini, sudah tentu anda akan menghadiri temduga dalam masa terdekat bukan? Jadinya, Mira kongsikan tips cara untuk menyusun sijil-sijil yang anda ada itu sebelum menghadiri temuduga. Iyelah, susunan sijil pun memberi esperessi kepada penemu duga, kalau sijil tu tersusun kan sejuk mata memandangnya. Ok, apelagi. Jom baca.


Pertama sekali adalah pemilihan fail. Failkan ada banyak jenis. Maka belilah fail yang kulit keras luarnya dan dalamnya ada plastik (untuk letak sijil kalian).

SUKARELAWAN KEMBOJA 2020 DIPERLUKAN - PERTUBUHAN SUKARELAWAN MISI7






SUKARELAWAN SABAH 2020 DIPERLUKAN - PERTUBUHAN SUKARELAWAN MISI7




SUKARELAWAN LAOS 2020 DIPERLUKAN - PERTUBUHAN SUKARELAWAN MISI7


ANSURAN QURBAN 2020

Assalamualaikum, Kami telah mula membuka bayaran ansuran untuk ibadah Qurban tahun 2020 di 5 buah negara termasuk Malaysia.



Wednesday, 28 August 2019

CARA BELI TIKET BAS ONLINE 2019

Assalamualaikum.

izinkan aku berkongsi cara untuk beli tiket bas secara atas talian.

Ramai lagi ke yang masih selesa beli di kaunter?

AWAS! Sekali anda membeli on9, untuk kali kedua ketiga dan seterusnya, anda akan memilih untuk beli on9.

Kelebihan beli secara on9 berbanding offline(dikaunter)

Thursday, 1 August 2019

Vlog Travel to Turkey - Istanbul and Bursa

Assalamualaikum.

Hai, Alhamdulillah finally my first vlog in Turkey finished after a year.

Happy watching gais.





CLICK HERE 

P/S: actually i tried to embed the video here but it goes wrong. aiyoo.

Monday, 22 July 2019

REVIEW REDONE - port out process

Assalamualaikum.

Dah lama tak review so hari ni aku nak buat berkongsi pengalaman aku menggunakan tekco REDONE bermula hujung November 2018 smpai July 2019.

Sunday, 21 July 2019

Thursday, 9 May 2019

HOW TO GO TO BURSA FROM ISTANBUL BY PUBLIC TRANSPORTATION?


Assalamualaikum to all Muslim friends. and Hi to all non-Muslim friends

Many people asked me how to go Bursa from Istanbul. Here we go!


Saturday, 6 April 2019

RAUDHAH SABELLA SPECIAL EDITION 2019

🌸 Pre order Raudhah Special Edition Aidilfitri 🌸

HARGA ASAL RM199
NOW!!! PROMO RM99 ONLY!  KHIMAR+BLOUSE+SKIRT (1 SET) 😱😱😱
*tak termasuk kos pos


TERUS KLIK LINK INI. kuota terhad!
http://bit.ly/RaudhahSabella
http://bit.ly/RaudhahSabella
http://bit.ly/RaudhahSabella


Tuesday, 19 February 2019

TEMPAHAN BISKUT RAYA KUANTAN 2019

Hai semua! Harapnya post ni tak terlalu awal. Apamacam rindu tak nak makan biskut raya?

Kat sini Mira ada jual biskut raya. Yang pasti harga mampu milik tak cekik darah. Beli banyak, diskaun pun banyak.

PROMOSI SEHINGGA 1 RAMADHAN 

Beli 3 bekas, DISKAUN RM5.
Beli 6 bekas, DISKAUN RM10
Beli 10 bekas keatas, FREE DELIVERY
*boleh campur jenis yer 

Wednesday, 6 February 2019

MULTICOOKER VIRAL RM70

Assalamualaikum dan hai semua.

hari ni Mira nak share  MULTICOOKER yang memang multi padu dan hanya serendah rm70 sahaja sebulan!

FREE CONSULTATION. CLICK BELOW
http://bit.ly/multicookercuckoo
http://bit.ly/multicookercuckoo
http://bit.ly/multicookercuckoo

Ape lagi kalau bukan Multicooker jenama CUCKOO ni!
pstt: harga memang boleh buat biji mata terbeliak, air liur tersekat tapi, baca dulu apa yang mira tulis dibawah.




Friday, 25 January 2019

AGEN CUCKOO PAHANG DAN SELANGOR

Assalamualaikum semua.



AWAS! BERHATI-HATI DENGAN AGEN YANG MUNGKIN MENGAMBIL KESEMPATAN ATAS KENAIFAN ANDA.
TIADA PRODUK CUCKOO YANG DIBERI PERCUMA TANPA ANDA MEMBUAT APA-APA BELIAN

hari ni mira nak share 1 produk yang boleh kata famous tak lain dan tak bukan iaitu CUCKOO

Jika anda sudah tahu serba sedikit mengenai Cuckoo dan ingin terus ke langkah terakhir (beli), sila  KLIK SINI 

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai penapis air Cuckoo ini..

Wednesday, 16 January 2019

Jom belajar Bahasa Jepun for beginner

Alkisah, masa mula masuk UIA dulu, aku ada join kelas bahasa Jepun. Tapi bagi aku memang agak susah lah kalau kau belajar jer dan jarang practice.

So, baru-baru ni adik aku ada recommend 1 video ni untuk beginner. Aku still  tengah hadap, so aku post kat sini kalau-kalau korang pun nak belajar sama.

KLIK SINI 

Monday, 14 January 2019

Just win an iPhone XS. THANK YOU GRAB MALAYSIA

Bismillahirrahmanirrahim.

 Post ni khas untuk mengucapkan terima kasih dekat Grab for this amazing prize yang sangat bermakna untuk rakyat marhaen seperti aku.

Sebelum tu, apa perasaan kau bila dapat mesej seperti gambar dibawah? Gembira? Biasa je? Tiada perasaan?




Friday, 11 January 2019

COD ESP SHAKLEE KUANTAN

COD ESP SHAKLEE AREA INDERA MAHKOTA, BANDAR KUANTAN

YA, Kami hantar terus ke rumah anda!

NO DELIVERY CHARGE A.K.A FREE COD- Belian 4 tong keatas sahaja
CAS COD- RM2-RM10
KLIK SINI UNTUK ORDER 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...