Monday, 14 January 2019

Just win an iPhone XS. THANK YOU GRAB MALAYSIA

Bismillahirrahmanirrahim.

 Post ni khas untuk mengucapkan terima kasih dekat Grab for this amazing prize yang sangat bermakna untuk rakyat marhaen seperti aku.

Sebelum tu, apa perasaan kau bila dapat mesej seperti gambar dibawah? Gembira? Biasa je? Tiada perasaan?




Ini first time aku dapat hadiah semewah ni weh. Jujurnya, aku tak mampu langsung nak beli IP 7,8, X, XR apetah lagi the latest IP XS!

Even though ada duit pon, aku rela beli hp lain okay tapi rasanya hp lain tu tak cecah kut macam harga IP XS ni.

FAKTA: harga runcit IP XS ni tantamount to yuran belajar aku selama 3 semester termasuk yuran hostel selama 15 bulan. Wow!

Untuk info korang, actually aku ni Mi fans okay, aku pengguna XIAOMI tegar even my whole family mak abang adik2 semuanya guna XIAOMI taw and memang tak pandang dah jenama lain sebab im in love with Mi, dah lah spec tinggi with reasonable price! Aummm sangatt.

 and last November, actually aku baru juga beli hp Xiaomi Redmi Note 6 pro, 4/64gb dengan harga runcit dan dapat free gift Mi Band 2 bernilai RM129 dan Monopod Mi berharga RM59. dah lama aku nak beli fon ni since 2017, ok, actually aku nak beli M1A2, tapi kebetulan note6 pro launch, so aku rembat yg ni. hehe.
Disclaimer= Aku beli ni 100% guna duit simpanan aku okay. 1 sen pun tak minta kat mak. p/s: tapi lepas tu mintak jugak sikit kat mak utk duit makan sbb duit elaun dah habis hahaha.

Spec Note 6 pro, memang power lah, recommended!

and this week, aku dikejutkan dengan berita gembira iaitu aku memenangi Iphone XS (bernilai RM4,999) daripada Grab Malaysia.

Lets me start de novo(from beginning)

Alkisahnya, aku memang pengguna tegar Grab di Kuantan, sehinggalah aku tahu kewujudan Maxim(murah 2x ganda dari Grab tetapi hanya ada di pantai timur sahaja).

Jom aku kongsikan butiran pertandingan ni.

Contest period:
4 – 25 December 2018
How to win the latest XS Phone:
  1. Pay using GrabPay Credits at least 2 times at a minimum transaction value of RM5. The 2 payments must be a combination of any two (2) different Grab services from
    • Rides;
    • GrabFood;
      • GrabFood is currently only available in the Klang Valley
    • Prepaid top-ups;
    • In-store payments at GrabPay merchants like Tealive, Baskin-Robbins, The Coffee Bean & Tea Leaf and thousands more here
  2. A trivia question will be given to every 10,000th valid transaction, and whoever successfully answers the trivia question will be announced as the contest winner.
  3. Winners will be announced via email on 28 December 2018.
Contest Terms & Conditions:
  • Contest runs from 4 December to 25 December 2018. Last entry must be submitted by 25 December 2018, 23:59:59 (Malaysia Time Zone: GMT+8) based on Grab’s system time.
  • Winner announcement will be via email, on 28 December 2018.
  • For entries to be valid, your transactions must be successful. A refunded or cancelled transaction will be counted as void entry.
  • A combination of the same Grab service will not be eligible such as:
    • Ride + Ride;
    • GrabFood + GrabFood;
    • Prepaid top-up + Prepaid top-up;
    • In-store payment + In-store payment;
  • Each person can only win once throughout the campaign period.
  • In the event where more than 1 person is eligible for the prize (based on the specific timestamp), person with the higher number of transactions within campaign period will win.
  • In the event where the 10,000th entry is void, it will be rolled over to the next eligible entry.  
  • Employees, representatives, agents of Grab are not eligible to participate.  
  • Prize fulfilment: Winners in Klang Valley will have to self-collect from Grab’s office. Collection must be made within the stipulated date, or else prize will be deemed forfeited. For winners from outer Klang Valley, prize will be delivered by hand within 30 days post-campaign.
  • This contest is not sponsored or endorsed by Apple.
  • Grab reserves the right to alter, extend or terminate the promotion, or amend the terms and conditions at its sole discretion at any time without prior notice. In case of any disputes directly or indirectly arising from the promotion, the decision of Grab shall be final.
  • Contestants will fully indemnify and hold harmless the organisers, its directors, officers, employees, agents and assigns against any and all losses, liabilities, costs, claims, charges, expenses, actions or demands (including legal costs), whether direct or indirect arising out of a breach by him or her of these Terms & Conditions.
  • These terms and conditions shall be governed by the laws of Malaysia and any dispute arising out of or in connection with promotion shall be referred to the exclusive jurisdiction of courts of Malaysia.
More info: CLICK HERE 

Sepanjang contest ni berlangsung, actually aku memang takdelah guna Grab sebab nak menang. Aku guna Grab sebab aku memang kena guna Grab untuk kemana-mana. tambah plak aku ni dah lah takde transport, so memang bergantung kat Grab lah.

Mujur Grab selalu bagi promo. haritu Grab bagi promo sampai RM4x5 ride, RM10x 1 ride, RM5 x2 rides and macam2 lah promo code grab bagi. Ada yang aku dapat guna, ada yang tak sempat guna.

dan memang aku sebolehnya nak guna Grab pay jer. Salah 1 sebabnya ialah dapat point yang banyak iaitu 6.25 points untuk setiap RM1. Oh ye, aku ni Gold user yer. Tapi nak upgrade ke Platinum tu memang lambat lagilah ceritanya. hehe

Pada 3 Januari 2019 yang lalu, aku dapat 1 emel daripada seseorang yang berbunyi:(rujuk gambar dibawah) 



Bila dapat emel ni, baru aku teringat pasal contest tu. dan aku ingatkan emel ni still dalam stage saringan pemenang. Rupanya, siapa yang dapat emel ni, memang sah2 akan dapat hadiah bila jawab soalan trivia. Kenapalah aku tak baca betul2. Awal2 lagi emel ni dah cakap yang 1 langkah jer lagi untuk aku dapat ip XS tu jika aku jawab soalan sebelum 7hb.

Tapi disebabkan aku tak nak terlalu berharap, so aku anggap ianya still saringan. hahaha.

dan 2 hari selepas 7hb iaitu 9/1. Aku dapat pula emel seperti dibawah:




semasa aku baca emel ni, aku berada di Funtasy House bersama kawan-kawann aku. Senang cerita, aku tengah travel di Ipoh dengan kawan baik aku. Dia punya terkejut tu, sampai takde mood nak ambil gambar. hahaha.

nasib baiklah malam tu aku balik. dan esoknya aku terus pergi ke office Grab untuk ambil hadiah.

dengan jayanya aku travel dari Shah Alam ke First Avenue naik public transport.

Shah Alam(rumah)- Padang jawa by bus n grab- Subang Jaya-Pasar Seni-tukar naik MRT to Bandar utama- KLCC(tunggu mak balik kerja)- Subang Jaya-Shah Alam by KTM dengan mak.


sabar jer weh aku nak unbox iphone tu. dah sampai rumah cecepat bukak sebab takzabar hahahah.

macam tak percaya diri ini menang IP XS. menang percutian ke Turki pon alangkah indahnya, 

sedikit video unbox . tak retilah nak rekod guane. ni mak yang rakamkan. 




which 1 will you choose? left or right? 


Oh ya, sebelum aku menang ip ni, aku memang tak ambil tahu langsung pasal ip X,XR,XS, XS max kejadah semua ni sebabnya TAK PERLU untuk aku tahu pun kan.

So, bila dah miliki ip ni, barulah terkial-kial nak search pasal ip XS ni. Rupanya dimata ip user sendiri, aku rasa ip XS ni agak lopek ah terutama part bateri dan charger. Aku pon wondering fon Xiaomi kalau boleh bateri tu nak up to 5000k, tapi ip rilek jer bateri 2.6k untuk ip yang berharga RM5k! Seriously not worth!

Okla ramai cakap ip ni win dari segi camera. Personally, memang win pun TAPI camera fon lain pun sekarang ni not bad okay. asal pandai setup lighting, ape smua, boleh jer cun setanding DSLR.

So, dengan menangnya aku hadiah ni. Maka, aku lepaskan hp lama aku kat mak aku. aku pakai lah HP ni. sebabnya,, dari dulu lagi aku ada 1 azam iaitu...

AKU TAK AKAN SESEKALI BELI IPHONE MELAINKAN AKU DAPAT FREE.

haa itulah azam aku, dan memang selalu aku ingatkan diri aku pasal benda ni sebab aku sedar aku tak layak dan tak mampu nak beli phone sebab bagi aku ianya untuk orang yang berduit dan berkemampuan jer. Serious talk okay. Time aku nak tukar fon baru pon, memang aku tak pandang langsung ip ni, pandang Xioami jer.

Mungkin hadiah ini yang terbaik untuk aku maka aku akan jaga sebaiknya. Andai kata ia rosak, memang aku takde duit nak repair. mungkin aku akan kembali guna fon lama tu.

Itu jer kot. last but not least,

THANK YOU GRAB MALAYSIA FOR CHOOSING ME TO WIN AN IPHONE XS! 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...