CARA BELI TIKET BAS ONLINE 2019

By cikmira23 - August 28, 2019

Assalamualaikum.

izinkan aku berkongsi cara untuk beli tiket bas secara atas talian.

Ramai lagi ke yang masih selesa beli di kaunter?

AWAS! Sekali anda membeli on9, untuk kali kedua ketiga dan seterusnya, anda akan memilih untuk beli on9.

Kelebihan beli secara on9 berbanding offline(dikaunter)




1. Tak perlu beratur panjang, pastu dah lah tunggu lama pastu bila sampai giliran, tiket habis plak.
2. Boleh pilih nak duduk mana. Beli offline hanya boleh request nak single or double seat jer.
3. tak perlu print tiket walaupun beli on9- bas terpilih sahaja
4. Dapat diskaun. kalau beli kat kaunter, TAKKAN punyalah org tu nak bagi diskaun even 10sen. ini diskaun sampai 50%.
5. Refundable- kalau nak cancel tiket, boleh dapat 100% duit tiket yg kita dah bayar. tapi kena cancel dalam masa 72 jam dari masa depart. kalau beli offline? jangan mimpila nak refund tiket
6. Boleh tukar masa bertolak, contohlah sepatutnya bas pkul 9am esok. tapi nak reschedule ke 9am lusa. boleh weh!

Semua manfaat yang aku listkan kat atas, memang tidak akan anda rasai jika beli di kaunter. Maka, belilah online!

Ada banyak website yang boleh anda pilih untuk beli bas.

1. REDBUS
2. CATCHTHATBUS
3. BUS ONLINE TICKETS
4. EASY BOOKING
5. ETICKETING
6. SANI EXPRESS- UNTUK BAS SANI SAHAJA.




  • Share:

You Might Also Like

0 comments