5 CADANGAN ROUTE 7HARI 6 MALAM 4 NEGERI DI TURKI

By Mierayusof - Thursday, November 12, 2020

Assalamualaikum. Kembali lagi dalam episod #TipsTravelTurki bersama Mira.


Untuk trip turki ni Mira cadangkan lebih 7 hari kalau korang free. tapi kalau tak free, 7 hari pun memadai.

Dibawah ni cadangan route kalau korang nak travel ke 4 negeri. Ada orang 7 hari nak travel 3 negara je, ada yang nak cover sampai 5 negara. Ikut korang lah. Ini cadangan Mira yang Mira rasa ideal. Btw semua ni lokasi tumpuan pelancong jadi mudah untuk anda buat research mengenainya. 

Lain-lain kawasan tu, korang boleh jadikan pilihan untuk ke Turki kali ke dua dan seterusnya macam Izmir, Ankara, Antalya, Isparta, Trabzon, Eskisehir, Bodrum, Van etc. 

Bergantung juga kalau korang pilih route 1 contohnya, day 1 tu korang kena naik flight ke Cappadocia instead of bus untuk jimat masa. Sebab Capadocia tu jauh. 


CADANGAN ROUTE 1

DAY 1: CAPPADOCIA  [BY FLIGHT]

DAY 2: CAPPACODICA

DAY 3: DENIZLI+ SELCUK  [BY BUS]

DAY 4:  BURSA 

DAY 5: ISTANBUL 

DAY 6: ISTANBUL

DAY 7 : ISTANBUL 


CADANGAN ROUTE 2 [ ALL BY BUS]

DAY 1: ISTANBUL

DAY 2: ISTANBUL

DAY 3: BURSA 

DAY 4:  DENIZLI

DAY 5: CAPPADOCIA [BY FLIGHT PUN BOLEH]

DAY 6: CAPPADOCIA

DAY 7 : ISTANBUL


CADANGAN ROUTE 3

DAY 1: ISTANBUL 

DAY 2: DENIZLI

DAY 3: CAPPADOCIA 

DAY 4:  CAPPADOCIA

DAY 5: ANKARA

DAY 6: ISTANBUL

DAY 7 : ISTANBUL 


CADANGAN ROUTE 4 - by flight and bus

DAY 1: CAPPADOCIA  

DAY 2: CAPPACODICA

DAY 3: KONYA 

DAY 4:  DENIZLI

DAY 5: BURSA 

DAY 6: ISTANBUL

DAY 7 : ISTANBUL 


Route mana yang korang nak pilih?

Apa2 pun klaau pergi sendiri, sila rancang dengan teliti ya. 

Ada apa nak tanya boleh pm. 


Yang menulis,



  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Thank you for your comment ^_^