KEDAI MAKANAN KUCING MURAH ONLINE

By Mierayusof - Thursday, November 26, 2020

Assalamualaikum semua.


Nak tanya, berapa anda laburkan untuk makanan kucing dalam sebulan? Dan untuk berapa ekor kucing? Jawab kat komen ye, sebab ada lah berhajat nak bela kucing.

Sekarang aku bela hedgehog je tapi bagi makanan kucing.

Tapi makanan kucing yang aku nak promote ni bukan makanan yang sesuai untuk hedgehog ye sebab hedgehog ni dorang ada staple diet sendiri. Jenama tertentu je dorang boleh makan.

Kembali kepada topik utama,
bagi aku kedai ni jual murah lah jugak makanan kucing iaitu 1KG =RM5 SAHAJA.

Setahu aku jenama-jenama yang ok kat pasaraya tu pon RM5 dapat yang 300-400gram je. Eh yeke? Kalau salah sila betulkan.

Murah sangat tu 1kg RM5 je, mesti tak berkualiti!  baik beli Powercat ke, Whiskas ke.

Ye betul aku pon fikir macam tu. Takkan lah nak bagi kucing kesayangan makan makanan murah, takkan dengan kucing kesayangan pun nak berkira. p/s: rasa diprovok tak? Jangan marah ye, gurau je. 

Ok ni ikut korang lah, let say korang takde bajet ke kan dan nak try yang ni. Apa salahnya, try dulu beli 1kg dan tengok hasilnya. Tapi so far aku baca review semua ok je kucing dorang suka je. Sebab kucing ni specis yang memilih jugak kan? 

So kalau bagi makanan murah ni dan dia makan kira ok la. Korang boleh bagi kat kucing jalanan juga.

Cakap pasal kucing jalanan ni, aku beli makanan ni pun bukan untuk kucing aku sebab aku tak de bela kucing pun kat rumah tapi aku suka kucing!

 So, aku pun beli la dalam 4kg dulu untuk diberi ke kucing-kucing jalanan yang aku jumpa. So far memang dorang makan je aku tengok.

Sudah cukuplah aku membebel. Kalau korang nak beli, boleh terus klik ni>>> MAKANAN KUCING MURAH DAN BERKHASIAT 




Kat bawah ni maklumat lanjut. Maaf aku copy paste je dari website kat atas ni. 

Economy cat food (Chicken & Tuna)

 

Benefits:

Balanced ratio of Calcium and Phosphorus to help the growth and development of bones and teeth.

Selected high quality of chicken and tuna with good palatability to provide the essential amino acid to growth.

 

Ingredients:

Chicken Meal, Fish Meal, Brown Rice, Wheat, Barley, Peptide Protein, Yellow Corn, Corn Gluten Meal, Dried Yeast, Dried Whole Egg, Animal Fat (Preserved with Vitamin E), Beef pulp, Dietary Fiber, Yucca Extract, Taurine, Vitamin A, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin B, Riboflavin, Vitamin B6, Vitamin B12, Niacin, Choline Chloride, Calcium Pantothenate, Folic Acid, Biotin, Sodium Chloride, Potassium Iodide, Terrous Sulfate, Zinc Oxide, Copper Sulfate.

 

Guaranteed Analysis:

Crude Protein:26%

Crude Fat: 14%

Crude Fiber: 5%


Korang pernah beli tak yang kedai ni jual? Kalau ada kedai lain, boleh lah cadangkan, nanti aku masukkan dalam ni.




  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Thank you for your comment ^_^