Review New Skincare rutin bersama Wardah skincare

By Mierayusof - Wednesday, December 09, 2020

Assalamualaikum semua.


Dan hai kepada syarikat WARDAH INDONESIA, ini aku AMIRA, blogger dari Malaysia dan aku suka banget produk kamu!!! 


SEMUA SEBAB PKP KE? 
Kulit muka aku sebelum PKP haritu ok je lagi, jerawat still ada macam biasa tapi dia datang dan pergi.


Bila start PKP, jerawat start tumbuh kat bahagian pipi tau, lepas tu bila dia surut, ada parut!!! Lepas tu milia seed aku makin banyak weh tak tahu kenapa. 

ZARZOU SERUM OK KE? 

Sedih gila! Mulanya aku cuba pakai produk tempatan iaitu Serum Zarzou, sebab aku tengok banyak feedback positif boleh hilangkan parut ape semua.


Btw serum zarzou tu aku beli 3 botol terus! 2 botol untuk aku, 1 untuk dia. 2 botol tu pon aku konsisten pakai SETIAP HARI ikut skincare step. Parut kat pipi ni macam degil gila tak nak hilang! Padahal serum Zarzou tu lightweight gila dan ada niacinamide. 


BANTUIN AKU 

Korang kalau nak tolong aku, silakan PM ya. Aku hargai sangat! Tapi janganlah paksa aku beli produk korang plak hanya sebab korang jadi agen produk tu. Not nice meh! p/s: tapi kalau aku berkenan why not kan! hehe. 



Ni pun dah habis dah serum Zarzou tapi macam takde efek dan takde jugak efek negatif.


Jadi, aku buat keputusan untuk tukar skincare! Skincare aku yang lain plak ada aku terangkat kat hujung post ni. 


Disebabkan skincare tu dah nak habis, so aku terpanggil untuk cuba produk dari Indonesia yang berjaya masuk ke Watson Malaysia iaitu Wardah.


Tapi kan, aku lupa aku ada beli trial set produk Ensu touch, adakah aku kena pakai produk tu dulu sampai habis lepas tu baru pakai Wardah ni? Aku buntu! Aku ni bukannya pandai sangat pun bab skincare ni. :( 


Disclaimer: Aku tak pakai pelbagai skincare pada masa yang sama, contoh kalau aku start pakai serum A, aku akan pakai je serum A tu sampai habis, barulah aku pakai serum B.


Saja nak kongsikan mengenai bakal rutin skincare terbaru aku iaitu Wardah.


Tadi aku pergi Watson dan Guardian kat Plaza Masalam, Seksyen 9.


Tergoda betul tengok produk Wardah ni sebab:

1) Warna - Biru pastel lembut dan putih

2) Kandungan - ada niacinamide

3) Harga - ini lah yang  paling aku tak tahan sebab bukan je mampu milik tapi murah!!!

4) Gentle - aku rasa aku kena cuba pakai produk yang gentle plak kot. kita tengok macamana. 


Asalnya nak beli gentel Exfoliator je. Tup tup bila nak bayar, eh kat tangan ada Lightening micellar gentle wash dan Krim Malam. Aiyaaa.



Kalau ikutkan nafsu, memang nak beli semua je! Tapi memikirkan, hmm takpelah lain kali beli yang lain plak. 


So, aku beli 3 je lah dulu. 


So, aku nak buat short review mengenai 3 produk ni. Aku sertakan gambar depan belakang untuk senang korang nak survey sebelum beli. 

1) Lightening Micellar Gentle Wash [RM9.90] | GUARDIAN
Advanced Niacinamide, Non siap formula with Micellar Technology. 
Sesuai untuk kulit normal dan kering 





2) Lightening Gentel Exfoliator [RM5.90] | WATSON
Advanced Niacinamide Gentel Microfoliant.
Sesuai untuk semua kulit 




3) Lightening Night Cream [RM16.90] | GUARDIAN 
Advanced Niacinamide Licorice Extract









Sebelum ni aku guna produk Safi iaitu pencuci muka Safi Rania Gold, Essence dari Revitalift, Moisturizer Safi Acne Solution warna oren.



 Anda pakai produk Wardah yang mana? 

  • Share:

You Might Also Like

1 comments

  1. assalamualaikum sis,, saya nak tanya skin sis dah elok ke lepas pakai produk wardah ni ?? HARAP SIS JAWAB YE :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment ^_^