CARA HILANGKAN BLACKHEAD DENGAN TIPS 155

By Mierayusof - Sunday, February 14, 2021

Assalamualaikum semua.


Tips ni aku jumpa kat twitter dan aku nak kongsi kat sini untuk rujukan aku masa akan datang.

 

NAMA: TEKNIK 155

TUJUAN: BUANG BLACKHEAD/WHITEHEAD PAINLESS

KELEBIHAN: MURAH, MUDAH, BERKESAN, TAK MEMBESARKAN LAGI PORI

 

Jom cuba!

 

Bahan-bahan diperlukan:

1.      CLEANSING OIL

Non-emulsifiting cleansing oil(PREFERRED) sebab lebih lembut dan kekal lama di wajah

Emulsifying- pastikan muka kering, tangan kering, dan tak berpeluh sebab nak urut ni lama. Nanti berpeluh habis oil tu jadi bersusu dan tak dapatlah nak capai tujuan asal.

2.      AIR SUAM

3.      PENCUCI MUKA

4.      COTTON PAD / KAIN LEMBUT

 

 

 

 

 

CARA-CARA:

 

1.      Urut pada muka yang kering dengan 10-20 minit guna cleansing oil sehingga menghasilkan sedikit haba bleh mencairkan segla minyak, kotoran, membersihkan pori tersumbat dengan baik. Paling elok 15 minit la, sampai anda rasa wajah sedikit suam dan timbul biji2 halus.

2.      Bersihkan tangan. TANGAN SAHAJA.

3.      Ambil air suam, celup tangan dan urut muka. Ulang sampai rasa minyak kat muka dah kurang. Bukan hilang sepenuhnya.

4.      Lap muka guna cotton pad atau kain lembut. Kalau bahagian hidung tu banyak whitehead/blackhead, tekan perlahan. Anda akan dapati blackhead tu sangat mudah keluar dengan banyaknya.

5.      Cuci muka. Gosokkan tapak tangan sehingga berbuih dan urut muka. Bilas dengan air sampai tiada rasa berminyak.

6.      U


  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Thank you for your comment ^_^