SENARAI AIR STARBUCKS YANG SEDAP

By Mierayusof - Thursday, February 04, 2021

Assalamualaikum semua.


Siapa tak pernah minum air Starbucks? Tahniah sis ucapkan. Untuk anda yang ingin pecah rekod 'pertama kali minum Starbucks masa umur 20an-30an', mesti tak tahu nak pesan air apa kan?

Jadi, hadirnya sis disini untuk membantu anda.

Starbucks ni sangat sinonim dengan golongan M40 dan T20. Kerana harganya yang level premium, 1 cawan tu paling murah RM15. Sanggup ke nak laburkan duit untuk secawan air?


Sekali sekala reward diri apa salahnya kan. Tapi walaupun anda berduit, sis harap janganlah selalu minum air ni sebab ianya manis potong kaki lagi2 dengan menu yang sis nak bagi ni. 


Kat bawah ni sis nak listkan senarai air yang anda boleh cuba jika anda pertama kali nak order. atau jemu dengan menu yang ada di papan menu tu.  Kalau anda rasa nama air tu terlalu panjang, anda screenshot dan tunjuk je kat cashier tu, jangan susahkan diri anda untuk hafal ok. 


Disclaimer: Sedap ni subjektif. Air ini boleh jadi sedap untuk anda dan tidak sedap untuk orang lain. Dan boleh jadi tidak sedap bagi anda, dan sedap bagi orang lain.

1. Caramel Frappucino, chocolate chips, alffogato shots

2.  Ferroro Roche Frappucino Java Chip 2 pump of mocha syrup, 2 pump of hazelnut syrup, whipped cream drizzle on top. 

3. Green tea frappucino 1 shot, chocolate drizzed upside down.

4. Ice shaken passion lemon tea + 2 pumps dolce sauce + vanilla cold foam [sour +sweet}

5. Ice caramel machhiato + extra caramel drizzed upside down + vanilla syrup 2-5pumps

6. Ice vanilla latte + sweet cream foam + caramel drizzle 

7. Asian Dolce Latte + Almond Milk

8. Nitro cold blue

9. COld foam ice espresso

10. Ice shaken lemon zen tea + 1 scoop green tea + lemon slices

11. Classic chocolate + 4 pump dolce + chocolate whip cream + chocolate drizzle on top

12. Ice caramel machiato +caramel drizzle upside down + cream on top

13. Soy greentea latte + vanila foam top +caramel

14. Classic mocha frappe

15. Chocolate cream chip

16. Green tea latte + vanilla cold foam + Hazelnut syrup


Nanti sis tambah lagi. Anda dah cuba yang mana? Sedap tak? Ada nak cadang tak? kalau ada silakan komen. 


  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Thank you for your comment ^_^