CARA BUAT CUSTOM URL PROFILE DI LINKED-IN

By Mierayusof - Friday, April 02, 2021


Perasan tak jika kita lihat pada profil kita atau 'connections' kita, di hujung link tersebut ada nombor-nombor di belakang tu.


Sebenarnya kita boleh edit link tersebut sama seperti kita edit link profil di media sosial yang lain.


Hasilnya nanti akan jadi seperti dibawah:

link website linkedin-nama profil anda.




Mungkin ada kawan-kawan yang masih tidak tahu, jadi saya ingin kongsikan disini.


Ikuti 5 langkah mudah dibawah.


1. Pergi ke Account > Setting & Privacy

2. Klik 'Visibility'

3. Klik no 3 dari atas iaitu 'Edit your public profile'

4. Lihat sebelah kanan atas, anda akan jumpa 'Edit your custom URL', klik logo pensil utk edit nama profil anda.

5. Dah siap edit, klik 'SAVE'.


Lepas ni mudah lah anda nak kongsikan link LindkedIn anda.


Semoga bermanfaat! ^_^

  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Thank you for your comment ^_^