MAKANAN KEGEMARAN KUCING DOMESTIK MALAYSIA

By Mierayusof - Sunday, May 30, 2021

Assalamualaikum semua.


Maaf lah topik macam gempak je tapi sebenarnya aku nak kongsikan makanan kegemaran kucingku yang merangkap kucing domestik. Bukan kucing import.

Setelah mencuba memberi makanan kucing daripada pelbagai jenama. Aku dapat simpulkan yang kucing aku suka makan makan jenama POWERCAT.




Makanan jenama powercat ni kan, kalau aku letak tu, sekejap je habis berbanding jenama lain. 

Kadang aku terfikir juga, eh dorang ni tak boring ke makan makanan sama je?

Entah lah nak. 

Aku tak nak banding dengan makanan premium seperti Royal Canin sebab kalau banding dengan RC, dah sah2 lah RC menang, aku rasa kucing pon boleh beza makanan premium dengan marhein.



Oh ya, kat rumah aku ni ada RC tapi untuk hedgehog lah. Aku tak bagi kucing aku makan RC ni sebab kopak weh nak beli, 1kg tu paling murah pun RM30 kalau beli kat kedai.

Kalau wetfood kedai plak, kucing aku suka jenama Fussie cat.












  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Thank you for your comment ^_^