Monday, 27 September 2021

REVIEW SAFETY SHOE BOXTER UNTUK WANITA, SELESA DAN CANTIK

Hai semua.

Anda sedang mencari safety shoe yang sesuai untuk wanita ke?

Kebanyakan safety shoe ni direka untuk kaki lelaki sebab kaki lelaki ni lebar, betul ke palatau aku ni?

Hari ni baru aku tahu ada safety shoe yang didesign untuk wanita, DESIGN sahaja ya mengikut citarasa wanita, tetapi bukan bermakna untuk wanita sahaja.

Safety shoe ni tujuan utamanya bukanlah untuk cantik je tapi CIRI-CIRI yang ada kat kasut tu, ada aku listkan dibawah. Cantik ni as bonus je. Yang penting selesa dan cukup spec ikut keadaan tempat kita kerja tu. 

Kasut ni LOW CUT sahaja yang ada, jadinya penggemar medium cut tu kena cari pattern lain lah. hehe. 

Sunday, 26 September 2021

KENAPA KENA LETAK WATERMARK KAT GAMBAR

Hai semua. 

Takde siapa tanya soalan ni kat aku tapi aku nak kongsikan juga perkara ni untuk info kalian yang tak tahu.

Saturday, 25 September 2021

AGIHAN DI MADRASAH RAHMANIAH KLANG

Hai semua.

Hari ni aku join agihan makanan di Madrasah Rahmaniah, Klang.

Madrasah Rahmaniah ni ialah madrasah(sekolah) untuk orang Rohingya.

Wednesday, 22 September 2021

REVIEW DRAMA KOREA SQUID GAME 2021

Hai semua. 

Hari ni aku nak review satu drama Korea yang tengah hot sekarang.

Mungkin anda nak baca dulu review drama ni sebelum tonton. Apa salahnya.

Sinopsis: sila google atau tunggu sis update disini.

Drama ni sekali imbas tengok trailer macam hunger games, alice in borderland.

Friday, 17 September 2021

TONGMO VIRAL SEKSYEN 13 SHAH ALAM

Hai semua. 

Teringin nak makan tongmo tapi tak tahu kat mana?

Kejap, apa dia tongmo ni?

Untuk yang tak tahu, boleh klik link dibawah:


Alkisahnya aku nak kongsikanlah satu gerai yang jual Tongmo di Shah Alam ni, yang aku pernah makan di Seksyen 13 ni la.

APA ITU TONGMO? MAKSUD TONGMO?

Hai semua. 

Mesti first time dengar nama tongmo ni kan?

Tengok gambar macam sosej besar.

Tuesday, 14 September 2021

REVIEW WEBCAM MURAH DAN BERKUALITI DARI SHOPEE MALAYSIA

Hai semua.


 Kembali kita dalam rancangan dah review ke belumz?


 Adakah anda sedang mencari webcam murah dan berbaloi untuk kelas online atau PDPR?


 Aku salah seorang yang menggunakan video call  untuk kelas dan meeting online.

Monday, 13 September 2021

PENGALAMAN INTERVIEW DI GRIBBLES HQ -part 1

Hai semua.

Hari ni aku ada masa untuk cerita pengalaman aku pergi interview di Gribbles HQ di Wisma Tecna pada hujung bulan April 2021.

SENARAI SYARIKAT YANG AKU PERNAH DIINTERVIEW

Hai semua.

Hari ni aku nak kongsikan senarai syarikat yang aku pernah dapat jemputan interview sama ada phone interview atau video interview.


Monday, 6 September 2021

REVIEW REALME BUDS AIR 2 NEO MALAYSIA

Hai semua. 

Harini aku nak review satu earbuds yang tak asing lagi dikalangan pengguna earbuds iaitu REALME BUDS AIR 2 NEO.

Untuk korang yang belum ada earbuds ni dan ada bajet kurang RM100, aku still nak recommend earbuds ni walaupun lebih sikit je daripada bajet korang. Biar mahal sikit beli tu asalkan berbaloi.

Adik aku dah pakai earbuds ni lebih 6 bulan dan aku pon dah pakai lebih 2 minggu. So far recommended sangat!

Sunday, 5 September 2021

REVIEW PRODUK WARDAH ACNEDERM ACNE SPOT GEL

Hai semua. 

Hari ni aku nak review pula satu rangkaian dibawah produk Wardah iaitu Acne Spot Gel. Aku beli gel ni sebab aku nak letak kat jerawat aku.