REVIEW REALME BUDS AIR 2 NEO MALAYSIA

By Mierayusof - Monday, September 06, 2021

Hai semua. 


Harini aku nak review satu earbuds yang tak asing lagi dikalangan pengguna earbuds iaitu REALME BUDS AIR 2 NEO.

Untuk korang yang belum ada earbuds ni dan ada bajet kurang RM100, aku still nak recommend earbuds ni walaupun lebih sikit je daripada bajet korang. Biar mahal sikit beli tu asalkan berbaloi.

Adik aku dah pakai earbuds ni lebih 6 bulan dan aku pon dah pakai lebih 2 minggu. So far recommended sangat!


Masa aku tulis ni, kucing aku sibuk kacau nak duduk atas laptop. Hah alang2 tu hang duduk situ diam-diam aku nak ambil gambar. 



Ni tangan adik lelaki aku ye. Ni earbud aku



Untuk korang yang tak pernah ada earbuds ni, mungkin korang tertanya macamana fungsi earbuds ni. Sama je ke macam earfon? Apa bestnya earbuds ni berbanding earfon?



KENAPA ANDA HARUS MEMILIKI REALME AIRBUDS 2 AIR NEO?

1. ELECTRONIC-FRIENDLY
Aku dah try sambungkan ke Iphone XS, laptop, dan Xiaomi redmi 8. Perfect! Boleh connect tiada masalah.

2. ACTIVE NOISE CANCELLATION
Noise cancellation up to 25db.

3. LONG-LASTING BATTERY
Support up to 28-hour playback, 65% from before. 

4. DUAL MIC NOISE CANCELLATION
Sharp and clear call

5. 10MM bass boost driver
Richer bass

6. TRANSPARENCY MODE
Chat with earbuds in

7. SUPER LOW 88MS LATENCY
Smoother gaming experience

8. FAST CHARGING
3hours playback on a 10minutes charge.

9. WATER RESISTANCE
Enhance durability

10. INTELLIGENT TOUCH CONTROL


PILIHAN WARNA

1. Active black (kiri)
2. Calm Grey (kanan)




HARGA
RM125-RM149


LINKME APP
Lepas korang beli tu, jangan lupa untuk install apps yang bernama 'LINKME'. Dengan apps ni korang boleh control noise cancellation, bass, transparency dan juga boleh tahu berapa % bateri earbuds.


RECOMMENDED TAK?

Mestilah, ni bukan post sponsor ye. Ni aku beli dan alami sendiri.



 Jika anda rasakan post ini bermanfaat, kongsikan dengan rakan-rakan yang lain.




BELI CASING EARBUD

Aku sangat galakkan untuk korang beli earbud case ni, sebab  bekas earbud ni dia agak licin jugaklah kalau pegang dengan tangan, risau terlucut je bila pegang.

Kat bawah ni casing yang aku beli secara berasingan. Aku beli dari kedai di China sebab mereka ada jual lebih banyak pilihan dan warna.

Harga pun tak mahal, serendah RM4 untuk plain warna dan RM8-12 untuk yang ada logo avengers.







  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Thank you for your comment ^_^