REVIEW SAFETY SHOE BOXTER UNTUK WANITA, SELESA DAN CANTIK

By Mierayusof - Monday, September 27, 2021

Hai semua.


Anda sedang mencari safety shoe yang sesuai untuk wanita ke?

Kebanyakan safety shoe ni direka untuk kaki lelaki sebab kaki lelaki ni lebar, betul ke palatau aku ni?

Hari ni baru aku tahu ada safety shoe yang didesign untuk wanita, DESIGN sahaja ya mengikut citarasa wanita, tetapi bukan bermakna untuk wanita sahaja.

Safety shoe ni tujuan utamanya bukanlah untuk cantik je tapi CIRI-CIRI yang ada kat kasut tu, ada aku listkan dibawah. Cantik ni as bonus je. Yang penting selesa dan cukup spec ikut keadaan tempat kita kerja tu. 

Kasut ni LOW CUT sahaja yang ada, jadinya penggemar medium cut tu kena cari pattern lain lah. hehe. 




INFO PRODUK: 

BOXTER SAFETY SHOES - LOW CUT

Colour : Black + Pale Pink Stitching


MATERIALS

Upper : Breathable Cow Suede Leather

Lining : Breathable Sandwich Air Mesh

Insole : Comfortable Mesh Coated Eva

Outsole : PU/PU Dual Density, Double Colour



SAFETY SPECIFICATION : (S1P SRC)

CE APPROVED

CE EN ISO 20345:2011


1) Oil Resistant l Toe Cap 200 Joule Impact Resistant

2) Steel Midole 1100 Newton Puncture Resistance

3) Anti-Static between 100k-1000m ohms

4) Anti Acid or Anti-alkali

5) Oil and Slip resistant

6) Cold or High Temperature Resistant

7) Water resistant

8) ESD electrostatic discharges function (tested by machines)



SOFT & CORMFORT INSOLE:

- Super soft ,

- shock absorbing,

- light weight

- Moisture absorbing breathable lining for maximum comfort


ADVANTAGES

1) High quality of production, competitve price.

2) Meet to CE Standard

3) Healthy & Super Soft Fabric

4) Our safety shoes positioning in comfortable, good quality and durable for environment, health and safety.

5) These shoes sell very well on the European and South East Asia market.

6) Specially Design For Rugged Industrial Environments.

7) Provide Impact Cushioning for the whole foot




SIZE

Size 2 – 13 (UK) , 36-47 (EUR)

Gender : Unisex

 Note : We using the latest technology to produce the lighter weight safety footwear which is approximately 400 to 500g .

And Temperature Resistance is 70 to 80 'C.


PRICE

RM70-RM110 (depends on size)


BEBELANKU DAN REVIEW...


Hari ni aku nak kongsi berita gembira dan memori untuk aku.

Alkisahnya harini buat pertama kalinya aku dapat kasut keselamatan aka safety shoe dari tempat aku kerja.

Ni first time ya majikan beri aku safety shoe ni so tu yang aku excited terlajak.

Ada benda lain yang buat aku excited iaitu design kasut ni cantik!!!!

Design dia memang sesuai untuk wanita... 


Kaki aku ni size 6.5. aku dah ukur sebelum ni, Jadinya ada sesetengah kasut yang aku muat size 6, ada yang size 7 baru muat.

Jadinya, masa testing saiz kasut(bukan kasut yang aku dapat ni), aku muat pakai size 7. 

Staff septi tu beri aku box kasut size 36, 37 dan 38.

38 memang mustahillah sesuai dengan aku sebab longar kan so aku cuba size 37 dulu.

Rasa macam besar plak size 37, aku pon try la size 36. Eh rupanya design kasut size 37 dan 36 ni berbeza. Jenama pun berbeza rasanya.

Inilah kasut aku tu... lawa tak. Ok kalau tak lawa senyap je k. Jangan hancurkan hati aku.

Btw aku baru je beli kasut baru haritu kat Sketchers, so memang pakai kasut tu je. TUp2 dapat kasut baru lagi yeayyyy!!!

Kalau tengok kat tapak kasut ni dia ada tulis anti slip dan semua yang aku listkan kat atas tadi.



Kaalau korang nak beli, boleh beli kat Lazada atau shopee.

Klik sini untuk beli >> SAFETY SHOE FOR WOMEN








Gambar diambil oleh adik aku sendiri ya. Sebab tu ada watermark blog ni. Harap maklum. 

 Jika anda rasakan post ini bermanfaat, kongsikan dengan rakan-rakan yang lain.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Thank you for your comment ^_^