TONGMO VIRAL SEKSYEN 13 SHAH ALAM

By Mierayusof - Friday, September 17, 2021

Hai semua. 


Teringin nak makan tongmo tapi tak tahu kat mana?

Kejap, apa dia tongmo ni?

Untuk yang tak tahu, boleh klik link dibawah:


Alkisahnya aku nak kongsikanlah satu gerai yang jual Tongmo di Shah Alam ni, yang aku pernah makan di Seksyen 13 ni la.



LOKASI GERAI 

Gerai ni tepi jalan je, ni aku beri petanya, korang nampak tak ada tulis HOMST SDN BHD. Hah, korang set je location ke situ, nanti korang nampaklah banyak gerai-gerai tepi jalan. Korang cari je gambar macam kat atas ni. 




Warna merah tu lokasi gerai tu. Warna kuning tu plak landmarknya. 



HARGA TONGMO?

1 BEKAS RM10. Kalau first time nak cuba, boleh beli sebekas dulu.









MAKAN DENGAN APA?

Tongmo ni sedap makan dengan sos cili khas dan jeruk betik muda macam dalam gambar dibawah.
Nyum nyumm... 





Nanti kalau korang dah beli tongmo kat sini atau kat mana-mana je, SILA kongsi pengalaman anda makan tongmo! Aku nak tahu sedap ke tak dari kacamata korang. hehe. 

Sekian, terima kasih sudi baca... 

 Jika anda rasakan post ini bermanfaat, kongsikan dengan rakan-rakan yang lain.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Thank you for your comment ^_^