PENGALAMAN BURUK DENGAN EJEN TAKAFUL - PART 3 FINALE

By Mierayusof - Tuesday, November 16, 2021

Hai semua. 


Sebelum anda baca part 3 ni, pastikan anda sudah baca...

BACA >> PART 1
BACA >> PART 2 

Part 2 haritu kan aku dah beritahu kat ejen tu yang aku nak terminate dan jawapan ejen tu, KENA PERGI KAUNTER. TAK BOLEH ONLINE 

Bukti ada dibawah...



Hakikat TAK PERLU KE KAUNTER PUN. EMEL JE.


Apa aku buat?

DAY 7 (ISNIN)

Masa mula-mula tu aku tak tahu tau macamana nak terminate plan by emel ni, so aku pon emel budu gitu je cakap nak terminate.

DAY 8 (SELASA)

Masa ni aru aku call Customer Service(CS) untuk tahu prosedur nak terminate. Prosedurnya aku dah terangkan kat bawah ni. Lepas aku tahu je prosedur tu, terus aku prepare dokumen dan emel kat CS. 


NO RESPONSE lepas emel. 

Auto reply dari dorang pun takde, so aku call lah CS untuk confirmkan yang dorang dah dapat ke belum emel aku tu. Dorang cakap belum dapat. Sebabnya kalau dorang dah dapat emel aku, aku akan dapat autro reply. 

Petang tu jugak aku emel semula ke customer support dorang. Dan dapat auto reply.

DAY 11 (JUMAAT)

Hari jumaat iaitu hari ke 11, aku emel lagi kat CS untuk follow up. Malam tu aku dapat emel menyatakan permohonan aku tak dapat diproses sebab tandatangan berbeza. Pulak dah. Ya aku akui tandangan berbezalah sebab dokumen A, aku sign guna direct atas kertas. Dokumen B plak aku sign dari phone je.

Terus aku print borang tu semula dan sign direct atas kertas. Oh ye, terus emel lah lepas dah scan tu.

DAY 16 (RABU)

Lepas tu... SENYAP.... Aku follow up day 16 ni status permohonan aku. 

Aku dapat jawapan macam ni.






DAY 17 (KHAMIS)

Aku dapat emel macam ni plak...


Malam tu aku cek akaun, DUIT DAH MASUK. FULLY REFUND!!!!


Alhamdulillah. Setel masalah dunia. begitulah ceritanya... Ejen aku harim jadoh takde tanya kabar berita aku dah berjaya terminate ke belum, almaklumlah komisen tak jadi masuk akaun dia. 

So kalau korang nak terminate dan nak dapat semula duit korang. Korang kena terminate within lockfree period iaitu dalam tempoh 15 hari selepas korang sign up. Kalau lepas 3 bulan baru nak terminate, bye bye je lah duit yang korang dah bayar tu.


 Jika anda rasakan post ini bermanfaat, kongsikan dengan rakan-rakan yang lain.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Thank you for your comment ^_^