Sunday, 30 January 2022

JUALAN GUDANG KARANGKRAF 2022

Hai semua. 

Belum pernah ke Jualan Gudang Karangkraf?

Untuk pengetahuan anda, jualan gudang ni diadakan setiap tahun tau.





























Hari ni baru sis berkesempatan untuk pergi ke jualan gudang Karangkraf 2022.

Rumah sis sangat dekat dengan Karangkraf ni. Malah sis pernah jadi model juga untuk majalah Bintang Kecil, wanita umur 25-35 tahun mesti tahu majalah ni.

Sis yang sekarang bukanlah sis yang dahulu. 

Dahulu sis suka baca buku, ada lebih 30 buah koleksi novel yang sis beli dan BACA.

Semenjak sis masuk universiti, hobi membaca buku tu lenyap entah kemana.

Pada mulanya sis macam tak tahu apa alasan untuk sis ke gudang ni.

Fikir punya fikir, sis dapat idea. Baca sampai habis.


Jualan gudang ini berlangsung pada 20 Januari sehingga 30 Januari 2022.

Lokasi jualan gudang ini sudah semestinya di HQ Karangkraf. Untuk makluman semua, ada SATU je pejabat Karangkraf ni.





 Jika anda rasakan post ini bermanfaat, kongsikan dengan rakan-rakan yang lain. Sila beritahu dengan segera jika ada kandungan didalam post ini yang salah infonya, atau yang sewaktu dengannya. Doakan semoga Amira Yusof dimurahkan rezeki, dipermudah semua urusan di dunia dan diakhirat. Aminnn.

Thursday, 27 January 2022

20 TEMPAT MENARIK DI SHAH ALAM

Hai semua. 

Shah Alam mempunyai pelbagai tempat menarik yang wajib dikunjungi jika anda ke Shah Alam.

1) TAMAN BOTANI


2) MASJID SULTAN SALAHUDIN ABDUL AZIZ SHAH


3) WET WORLD WATERPARK

4) ICITY THEME PARK
Redcarpet
Ferris Wheel
Snowalk
Trick Art
Itsy Bitsy

5) LAMAN SENI 7

6) SULTAN ALAM SHAH MUSEUM

7) LAMAN SENI 2 (SEKSYEN 7)

8) TASIK SHAH ALAM

9) ZIPLINE SHAH ALAM

10) SULTAN ALAM SHAH MUZIUM

11) JAPAN FRIENDSHIP GARDEN

12) DATARAN SHAH ALAM

13) SELANGOR INTERNATIONAL ISLAMIC ARTS COMPLEX

14) ISTANA BUKIT KAYANGAN

15) CITY CARTING ( GO KART)

16) SHAH ALAM EXTREME PARK

17) SRI MAHA MARIAMMAN TEMPLE

18) TAMAN TASIK SHAH ALAM SEKSYEN 7

19) MUZIUM UITM

20) TAMAN LEMBAH BUKIT SUK


Saturday, 22 January 2022

CEP PROGRAM 2022 : OSHMS INTERNAL AUDITOR FACE-TO-FACE COURSE

Hai anda, 

Sedang mencari CEP course?

Jom sertai OSHMS INTERNAL AUDITOR FACE-TO-FACE COURSE yang bertempat di rekascape cyberjaya. 

CEP 10 

Tuesday, 18 January 2022

FREELANCE PERSONAL TRAINER SELANGOR KL 2022

Hai semua. 

Anda sedang mencari personal trainer untuk bantu anda exercise di gym?

Terasa semangat turun naik bila ke gym sorang-sorang. Nak ada seorang personal trainer tetapi bajet tak banyak?

Monday, 17 January 2022

PERSONAL TRAINER GYM LELAKI SHAH ALAM MURAH

Hai semua. 

Assalamualaikum semua.

Anda jangan salah faham ya, bukan sis yang jadi private trainer tu.

Untuk anda-anda yang sedang mencari private trainer LELAKI untuk membantu dan pandu anda di gym.

Friday, 14 January 2022

KATO MANUFACTURING SEKSYEN 16 SHAH ALAM

Hai semua. 

Adakah anda warga Shah Alam? Pernah lalu depan kilang kato Manufacturing yang terletak di bulatan antara seksyen 16 dan seksyen 15?

Tertanya-tanya apakah kilang Kato ni? Ni ke kilang kato yang tertulis kato kat jentera tu? Segala persoalan anda akan terjawab di post ini kerana saya juga adalah salah seorang yang mengutarakan soalan-soalan ini. 

Thursday, 13 January 2022

SOALAN PAST YEAR EXAM SHO PAPER 1, 2, 3 DAN 4

Hai semua. 

Bakal menduduki peperiksaan SHO?

Sedang mencari koleksi soalan SHO? Jika anda bekerja dikelilingi oleh orang yang dah ambil exam SHO, sepatutnya mereka pun ada koleksi soalan ni.

Dulu masa sis nak ambil exam SHO, pun sama macam korang tercari-cari siapa lah yang boleh kongsikan soalan tu.  Kawan kerja bidang SHO tu ada tapi segan nak minta sebab tak pernah tegur. 

So langkah pertama ialah search lah dulu kat google kut lah ada yang letak kan.

Tup-tup terjumpa blog ni. 


Rezeki kalian lah ada blogger yang dah ambil exam SHO ni, ada sesetengah blog, postnya dah lama zaman tok kaduk. Ini post 2022 ya. Paling latest. 

Kita pendekkan cerita, hadirnya anda ke sini untuk dapatkan soalan past year exam SHO kan?

Kalau nak, pm facebook page saya. Saya akan beri link Gdrive. Hanya untuk anda yang Pm saya. JANGAN sebarkan link tersebut tanpa kebenaran. Saya tak nak haramkan sebab soalan tu bukan milik saya pun. Cuma berpada lah, saya beri secara private, jadi, anda juga perlu beri kat orang lain secara private. Janganlah viralkan link tersebut ye. 

Info mengenai link gdrive tersebut. Saya kumpulkan soalan-soalan yang saya minta pada senior dan ada juga yang saya dapat daripada grup dan kawan-kawan. . 



 Jika anda rasakan post ini bermanfaat, kongsikan dengan rakan-rakan yang lain.

Sunday, 9 January 2022

PAKEJ KE TURKI TERBAIK 2022

Hai semua. 

Mungkin ada diantara anda yang ingin ke Turki dengan ejen travel dan tidak mahu secara sendiri.

Tidak mengapa, tak salah pun malah digalakkan jika anda tiada masa untuk atur itinari dan tidak mahu pening kepala membuat costing dan sebagainya.


MUSIM BUNGA DI TURKI

Hai semua. 

Tahukah anda, di Turki bukan sahaja ada musim bunga tulip tetapi ada bunga lain juga tau. Jom sis kongsikan.

Pada musim bunga, waktu di Turki adalah 5 jam lebih lewat daripada waktu Malaysia.

Contohnya 12pm Malaysia, 7am Turki. 

Saturday, 8 January 2022

WAKTU TERBAIK UNTUK KE TURKI

Hai semua. 


Turki adalah negara 4 musim iaitu musim salji, luruh, bunga dan panas.

BERAPA HARGA TIKET FLIGHT KE TURKI PALING MURAH

Hai semua. 

 
Anda sudah tahu berapa jam ke Turki dengan membaca link di atas, sekarang ni,setelah anda survey harga di Skyscanner.

Anda tak pasti adakah harga tersebut dikira murah, standard atau mahal.

MALAYSIA KE TURKI BERAPA JAM?

Hai semua.


Berapa jam dari Malaysia ke Istanbul Turki?

Website pilihan sis untuk cek harga tiket flight sudah tentunya Skyscanner

Monday, 3 January 2022

HUKUM ASBF 2022

Hai semua. 


Soalan: Apa hukum pelaburan asb financing islamic ni. Ada yang kata harus dan ada yag kata haram. Jika bertembung antara 2 pendapat, pendapat mana yang lebih baik untuk ikut ya?

Sunday, 2 January 2022

BELAJAR BAHASA TURKI ONLINE DENGAN PENUTUR NATIF

Hai semua.

Hari ni sis nak kongsikan cara-cara untuk belajar bahasa Turki secara online dengan penutur natif.

Saturday, 1 January 2022

TIPS SEBELUM BUAT LOAN ASBF UNTUK ANAK MUDA

Hai semua. 

DISLAIMER: post ini ditulis dari kaca mata seorang rakyat biasa, bukan ejen asbf. Maaf jika ada ayat yang memeningkan. Sis cuba untuk perbaikinya dari semasa ke semasa. 

Ni sis nak kongsikan apa yang sis  survey dan study sebelum ambil ASBF.

Sebabnya, kalau tanya ejen A, mereka akan claim bank dialah yang rate terbaik, bulanan terendah. Klaau tanya ejen B, pun mereka akan cakap rate terendah bla bla bla. 

So kenalah survey sendiri. Take your time to fully understand. Tak rugi pun. Why rush when you can make a wise decision? gituu....