Tuesday, 29 March 2022

Berapa amount yang sesuai untuk apply ASBF??

Berapa amount yang sesuai untuk apply ASBF??

Berapa amount yang sesuai perlu tengok kepada bajet sendiri. Jumlah simpanan bulanan perlulah ikut kemampuan dan keselesaan sendiri. 




Loan yang ingin diambil mestilah mengikut BERAPA NAK  MAMPU SIMPAN KONSISTEN SEBULAN, bukan berapa jumlah loan yang kita nak. Maksudnya, anda mungkin berminat nak apply loan 200k sebab nak dapat dividen banyak, tapi anda cuma mampu bayar RM400, maka loan yang anda perlu apply bukan 200k tapi 100k. 

Contoh situasi:

1. Abu mampu simpan bulanan RM400. - Apply ASBF 100K (Bulanan RM385 je)

2. Ali mampu simpan bulanan RM600. - Apply ASBF 150K (Bulanan RM577)

3. Ajib mampu simpan bulanan RM800 - Apply ASBF 200K (Bulanan RM770)

4. Leman mampu simpan bulanan RM200. Tapi ada simpanan cash RM5,000. - Apply ASBF 150K (2 sijil berasingan. Sijil pertama 50k buat compounding, bulanan RM193. Sijil ke2 100k buat rolling dividen. Modal setahun cuma RM4,620) Teknik Hybrid berlaku serentak. 

5. Husin tak mampu simpan bulanan sebab komitmen dah tinggi. Tapi ada simpanan cash RM10,000. - Apply A$BF 200k teknik rolling dividen. Modal setahun cuma RM9,240.  

Setiap orang berbeza situasi dan kemampuan masing-masing. Jadi buatlah pelaburan ikut kemampuan diri sendiri. Jangan ikut orang lain. 

Penafian: Segala teknik dan tips yang dikongsikan adalah berdasarkan pengalaman dan kajian Penulis secara peribadi untuk meningkatkan keuntungan pelaburan A$B. Tidak ada kaitan dengan amalan mana-mana bank atau syarikat.

Untuk khidmat perundingan dan personal coaching ASBF secara PERCUMA, jom saya tolong. 

NOTA: 

Ada banyak lagi posting dan sharing mengenai ASB financing, boleh klik kat page atas, ASBF atau KLIK SINI. 

atau klik pada tag ASBF pada atas post ni. 

Disclaimer: Kiraan dividen/interest/rate/keuntungan (jika dinyatakan) diatas ialah untuk contoh sahaja. Hasil sebenar mungkin berbeza, tidak tetap dan boleh berubah bila-bila masa. 

Bagi sesiapa yang dah ready nak melabur/simpanan, 

Sila KLIK SINI untuk saya beritahu rate terkini. FREE QUOTATION !!!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^