Tuesday, 29 March 2022

CARA KIRA DIVIDEN TERKUMPUL ASB

CARA KIRA DIVIDEN TERKUMPUL ASB 

Ramai yang masih tak tahu cara kiraan dividen ASB. Tapi jangan risau, sekarang dah tahun 2022. Gunakan saja teknologi yang ada. Jom try guna apps Financial Calculator. Sangat mudah. Tapi kenalah download dan install dalam smart phone dulu. Free je.




Teknik Compounding (Dividen tak usik).

Apps: Financial calculator > Compound Interest Calculator

Step 1

Cth: ASBF 200K, simpan 10 tahun (120 bulan), dividen 5.0% (Set: Annually)

Masukkan detail di atas dalam calculator.  

Step 2

Tekan Calculate. 

Dividen = RM125,778.93

Senang kan? Tak sampai 10 saat dah dapat jawapan ‼️

NOTA: 

Ada banyak lagi posting dan sharing mengenai ASB financing, boleh klik kat page atas, ASBF atau KLIK SINI. 

atau klik pada tag ASBF pada atas post ni. 

Disclaimer: Dividen/interest/rate/keuntungan (jika dinyatakan) yang dinyatakan diatas ialah untuk contoh sahaja. Hasil sebenar mungkin berbeza, tidak tetap dan boleh berubah bila-bila masa. 

Bagi sesiapa yang dah ready nak buat simpanan, 

Sila KLIK SINI untuk saya beritahu rate terkini. FREE QUOTATION !!!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^