Thursday, 14 April 2022

CARA KUMPUL RM100K DALAM MASA 4 TAHUN

CARA KUMPUL RM100K DALAM MASA 4 TAHUN 

Teknik ini sangat sesuai untuk pasangan yang berhajat untuk mendirikan rumah tangga, membeli rumah, nak kumpul modal bisnes, nak beli kereta, nak pergi umrah & haji dengan keluarga, dan lain-lain matlamat. 




Ikut langkah di bawah;

✔️ Apply sijil ASBF 200K. 
✔️ Rate 3.45%. 
✔️ Tenure 40 tahun. 
✔️ Bayaran bulanan RM770.
✔️ TEKNIK COMPOUNDING.
✔️ Simpan setiap bulan RM770. 
✔️ JANGAN USIK DIVIDEN. 

Dividen Tahun Pertama

5% x RM200,000 = RM10,000.

Dividen Tahun Kedua

5% x RM210,000 = RM10,500

Dividen Tahun Ketiga

5% x RM220,500 = RM11,025

Dividen Tahun Keempat

5% x RM231,525 = RM11,575

Jumlah dividen:

RM10,000 + RM10,500 + RM11,025 + RM11,575 = RM43,100✔️

Jumlah prinsipal terkumpul:

Prinsipal = Nilai Sijil - Baki Hutang

Nilai Sijil = RM200,000
Anggaran Baki Hutang = RM190,120

RM200,000-RM190,300 = RM9,880✔️

Jumlah simpanan:

RM43,100 + RM9,880 = RM52,980 ✔️✔️✔️

So seorang dah dapat kumpul RM53K. Macam mana nak bagi jadi RM100K?

Ajaklah pasangan anda juga menyimpan. 

RM53K X 2 = RM106K ✔️✔️

Kan dah dapat kumpul lebih kurang 100K. 

Tak lama pun, cuma perlu konsisten dan sabar selama 4 tahun sahaja. Pejam celik pejam celik dah 4 tahun. Lepas 4 tahun dah berjaya kumpul 100K, macam-macam kita boleh buat. Terpulang kepada matlamat masing-masing. 

Tak mustahil kita juga mampu lakukannya. 

Sijil 200K sekadar contoh sahaja. Boleh bermula dengan jumlah yang lebih kecil ikut kemampuan masing-masing. 

[Pengiraan adalah berdasarkan Dividen 5% dan Kadar Keuntungan Bank 3.45%. Hasil sebenar mungkin berbeza.]

Penafian: Segala teknik dan tips yang dikongsikan adalah berdasarkan pengalaman dan kajian Penulis secara peribadi untuk meningkatkan keuntungan pelaburan. Tidak ada kaitan dengan amalan mana-mana bank atau syarikat.

NOTA: 

Ada banyak lagi posting dan sharing mengenai ASB financing, boleh klik kat page atas, ASBF atau KLIK SINI. 

atau klik pada tag ASBF pada atas post ni. 

Disclaimer: Kiraan dividen/interest/rate/keuntungan (jika dinyatakan) diatas ialah untuk contoh sahaja. Hasil sebenar mungkin berbeza, tidak tetap dan boleh berubah bila-bila masa. 

Kini lebih mudah untuk buat ASBF, tak perlu walkin ke bank, online jer. 

Bagi sesiapa yang dah ready nak melabur/simpanan, 

Sila KLIK SINI untuk saya beritahu rate terkini. FREE QUOTATION !!!



No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^