Wednesday, 29 June 2022

Cara Hantar Barang dari Malaysia ke Luar Negara

Hai semua. 

Anda nak pos kepada saudara/kawan di luar negara?

Anda dapat pelanggan dari luar negara tapi tak tahu nak pos macamana? Takut lah nak post kan risau nanti barang tak sampai kat pelanggan, kena tahan dengan kastam dan sebagainya.

Tiada masa nak ke pejabat pos?

Anda risau kos pos 3x ganda daripada harga barang. Kadang ada juga cas tersembunyi. 

Dah cuba search cara hantar barang tapi tak faham bagaimana?





Jangan risau! Sis ada untuk tolong anda!

Monday, 20 June 2022

Pengalaman Cabut Gigi Bongsu di Hospital Shah Alam - part 1

Hai semua. 

Dah lama aku tak menulis series macam ni. Kali ni aku nak kongsikan pengalaman aku cabut gigi bongsu aku yang dah tumbuh sepenuhnya atas bawah kiri kanan. Jadinya, semuanya ada 4 batang.

Ada aku baca dimana tak ingat sudah, gigi bongsu ni kalau dia ok je, kita tiada rasa tak selesa maka tak perlu cabut.

Saturday, 11 June 2022

TEMPAT MENARIK WAJIB DILAWATI DI ISPARTA, TURKI

Hai semua. 

Sekarang sudah ada syarikat travel yang menawarkan untuk ke Isparta pada musim Bunga.

Sebagai seorang yang pernah tinggal di Isparta semasa program pertukaran pelajar pada 2018 yang lalu.

Saya sangat menggalakkan anda untuk terokai Isparta pada musim bunga ros iaitu pada bulan 5. Manakala pada bulan Julai pula anda boleh terokai musim bunga Lavender.



PERSEDIAAN PAKAIAN UNTUK TRAVEL SEMASA MUSIM SEJUK

Hai semua. 

Hari ni aku nak kongsikan persediaan pakaian sebelum anda melancong ke luar negara pada musim sejuk.