Wednesday, 29 June 2022

Cara Hantar Barang dari Malaysia ke Luar Negara

Hai semua. 

Anda nak pos kepada saudara/kawan di luar negara?

Anda dapat pelanggan dari luar negara tapi tak tahu nak pos macamana? Takut lah nak post kan risau nanti barang tak sampai kat pelanggan, kena tahan dengan kastam dan sebagainya.

Tiada masa nak ke pejabat pos?

Anda risau kos pos 3x ganda daripada harga barang. Kadang ada juga cas tersembunyi. 

Dah cuba search cara hantar barang tapi tak faham bagaimana?





Jangan risau! Sis ada untuk tolong anda!

Perkenalkan satu platform untuk anda pos barang ke luar negara iaitu 


APA TU DELYVA?

Delyva merupakan sebuah platform yang menempatkan pelbagai kurier dalam satu website. Delyva menawarkan servis penghantaran khusus buat SMEs di Malaysia. 

Anda tidak perlu lagi survey satu-satu kos pos. Masukkan saja lokasi pengirim dan penerima. Sistem akan memberikan instant harga quote. 

Delyva menghantar pesanan anda dengan menggunakan kurier seperti:
-Janio international
-Aramex International
-SF Express
-AsiaXpress
-Qxpress
-Teleport



Dengan Delyva, anda boleh tambah jualan kepada orang di luar Malaysia dan dapat hantar barang dengan cepat kerana menggunakan penghantaran udara.


Bukan itu sahaja, anda berpeluang menghantar kepada lebih 100 buah negara di seluruh dunia dengan kos yang berbaloi dan sistem tracking yang memudahkan pengguna. (System tracking boleh tengok kat sini).

Harga penghantaran boleh dipaparkan terus pada laman ecommerce penjual (jika ada), jadi dapat mengurankan kesilapan harga penghantaran.


CARA HANTAR BARANG GUNA DELYVA

Penting: Pastikan anda 'sign-up' dahulu untuk dapatkan 50% off penghantara kali pertama

1. Pilih destinasi, dan courier
2. Pack barang & tunggu kurier pickup
3. Barang di hantar kepada pelanggan (Tracking no di hantar secara automatik kepada pembeli)


KENAPA GUNA DELYVA?

1. Jimat Masa

2. Kurier datang pick-up dari lokasi

3. Notifikasi status penghantaran kepada pelanggan secara automatik

4. eCommerce ready. Terus boleh connect dengan platform eCommerce seperti Shopify, Magento, Woocommerce, Woocommerce Dokan, Woocommerce WCFM, Shoppegram, Ordersini, KiahStore, Orderla, Ejen2u, FastOrder, dan banyak lagi!

5. Jimat Duit

6. Harga penghantaran yang murah tanpa jumlah minimum parcel

7. Tak perlu ke branch courier untuk drop-off barang.

8. Tak perlu spend resources untuk buat integration courier dengan Website eCommerce.


POTENSI DENGAN DELYVA

1. Kembangkan Bisnes

2. Ada pilihan untuk Cash on delivery

3. Penghantaran menyeluruh dalam & Luar malaysia. Intergrasi dengan pelbagai courier. Instant & Same delivery, Next-day delivery, International Delivery

4. Customer support 365 hari. (Live chat)


KELEBIHAN DELYVA BERBANDING PLATFORM YANG LAIN

-Ada semua jenis penghantaran dalam satu platform. 

-Instant & Same-day delivery, Next-day delivery, & International delivery.

-Harga promosi seumur hidup, tanpa expiry

-Kredit tanpa expiry seumur hidup.

-Boleh guna akaun kurier sendiri.


JENAMA YANG MENGGUNAKAN DELYVA

1. Mydin
2. Maybank Sama-sama Lokal
3. AEON
4. Siti Khadijah
5. Yezza
6. FynnJamal
dan sebagainya

OFFER untuk pembaca blog, 50% off untuk penghantaran pertama.


 Jika anda rasakan post ini bermanfaat, kongsikan dengan rakan-rakan yang lain. Sila beritahu dengan segera jika ada kandungan didalam post ini yang salah infonya, atau yang sewaktu dengannya. Doakan semoga Amira Yusof dimurahkan rezeki, dipermudah semua urusan di dunia dan diakhirat. Aminnn.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^