Wednesday, 20 July 2022

Cara pergi Hatyai paling menjimatkan 2022

Hai semua. 

Jom pergi Hatyai. 

Cara pergi Hatyai paling menjimatkan yang tak ramai tahu..

Disclaimer: tips ni dikongsikan oleh saudara kita di laman Twitter. Link asal tidak dijumpai. Jika ada akan ku letak disini.



1) Tak perlu naik train KTM, korang naik je direct bas dari TBS sampai stesen bas Hatyai. Lebih kurang 8 jam, naik pukul 10pm pukul 8am centu dah sampai Hatyai. Takyah tukar tukar transport, kalau naik train nak naik kete sapu la, van la.


Naik bas RM70 je!! Terus sampai Hatyai, naik train benti padang besar RM109. Naik kereta sapu RM10, pastu naik van lagi RM10. 

Kalau pening boleh beli ubat motion sickness yg ngantuk tu, makan, driver benti kt RNR pun tk rasa nk kencing hahaha.

Kedai dimsum tak yah pergi! Kau pergi je kedai dimsum kt KL ni lg sedap.

Duduk dekat Bhava Rwsidence, RM65 satu malam katil King, ada microwave, peti ais

Location mantap, depan Central Festival Mall, jalan kaki je pergi ASEAN night market, stesen bas, Greenway Market. 


Grab/tuktuk mahal, ko guna je google map jalan kaki, location hotel penting!




Jika anda rasakan post ini bermanfaat, kongsikan dengan rakan-rakan yang lain. Sila beritahu dengan segera jika ada kandungan didalam post ini yang salah infonya, atau yang sewaktu dengannya. Doakan semoga Amira Yusof dimurahkan rezeki, dipermudah semua urusan di dunia dan diakhirat. Aminnn.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^